USR Arad: Scrisoare pentru SANEVIT

  de - | 19 martie 2020, 10:37 AM | Comunicate contra cost

  2

  Vlad Botoș, parlamentar european al Alianței USR PLUS, a adresat o scrisoare miniștrilor sănătății și economiei, în care propune statului român să considere utilizarea facilităților fabricii SANEVIT din Arad, pentru produse sanitare.

  Vlad Botoș, europarlamentar Alianța USR PLUS: „Am trimis acum o scrisoare către Ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu și către Ministrul Sănătății, Victor-Sebastian Costache, prin care i-am rugat ca Statul Român să-și asume în aceste momente posibilitatea ca fabrica SC SANEVIT 2003 SA Arad să reînceapă producția de seringi și ace medicale de unică folosință sau, în măsura în care se poate adapta, la confecționarea altor materiale și produse medico-sanitare.

  Precizez că proprietarul acestei unități de producție este reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, mai mult, din informațiile pe care le dețin, statul este unic acționar și deține 100% din capitalul social al SC SANEVIT 2003 SA Arad.

  Trebuie să facem o evaluare a situației în care se găsesc spațiile de producție și depozitare, pentru a stabili dacă ele pot contribui la efortul de asigurare a produselor necesare în combaterea crizei. În funcție de beneficiile aduse și de costul repunerii în stare de funcționare, să sperăm că SANEVIT va putea să redevină furnizor de echipamente medicale.

  Momentele de criză cer măsuri excepționale iar acum ar fi un bun prilej pentru a reîncepe această producție în Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.