USR Arad propune măsuri împotriva epidemiei

  de - | 10 martie 2020, 10:29 AM | Comunicate contra cost | Coronavirus

  0

  USR Arad solicită Primăriei să crească numărul mijloacelor de transport în comun, la orele de vârf, pentru a limita posibilitatea de apariție și răspândire a îmbolnăvirilor cu corona-virus. De asemenea, solicităm dezinfectarea cel puțin zilnică a mijloacelor de transport și dotarea acestora cu dispersoare pentru soluții biocide.

  Chiar dacă numărul de îmbolnăviri care s-au înregistrat în țara noastră este relativ redus, comparativ cu alte țări cu care avem legături, posibilitatea de izbucnire a unei epidemii de corona-virus este prezentă și necesită măsuri ferme. Urmează perioada sărbătorilor, cu vizite frecvente ale românilor stabiliți în Italia sau Spania, crescând riscul de contactare a bolii.

  Adrian Wiener, senator USR: „Am propus autorităților măsuri pentru restrângerea riscului de îmbolnăvire, deosebit de importante fiind cele privitoare la transportul în comun. Tramvaiele și autobuzele sunt locuri unde oamenii stau în spații restrânse, favorizând transmiterea bolilor. Combaterea înghesuielii la orele de vârf presupune densitate mai mare a mijloacelor de transport pe traseu, prin suplimentarea acestora de către CTP.

  Cerem totodată proceduri de dezinfectare a spațiilor ocupate de călători și de personalul angajat, deoarece știm că ele nu sunt aplicate deocamdată. De asemenea, trebuie preluată măsura deja implementată în alte orașe, de dotare a mijloacelor de transport în comun cu soluții pentru dezinfectarea mâinilor.

  Vom putea trece cu bine peste epidemia de corona-virus numai dacă aplicăm toate măsurile necesare, cu fermitate. Populația trebuie să aibă încredere în autorități, de aceea le cerem acestora să acționeze cu hotărâre.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.