USR Arad propune dotarea elevilor cu tablete

  de - | 24 aprilie 2020, 12:56 PM | Comunicate contra cost

  0

  Comunicat. USR cere Primăriei Arad să se implice în facilitarea procesul de învățare online, prin dotarea elevilor cu mijloacele informatice, în urma unui proces de analiză coordonat de conducerile școlilor.

  Dreptul la învățare al fiecărui elev este și poate fi exercitat doar cu implicarea autorităților locale, în regim de urgență, pentru a face posibil procesul de învățare online.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Ministerul educației lasă exclusiv în sarcina părinților asigurarea condițiilor materiale pentru derularea online a procesului de învățământ. Știm cu toții că sunt situații în care acest lucru nu este posibil.

  Pentru aceasta, solicităm Primăriei Arad să analizeze, împreună cu conducerea fiecărei unități de învățământ de pe raza municipiului, situația elevilor care nu dispun de mijloacele informatice, respectiv tabletă sau calculator personal și conexiune de internet.

  În urma analizei, solicităm alocarea de fonduri în vederea dotării celor care nu dețin aceste mijloace, pentru accesul gratuit la portalurile, platformele de învățare, bibliotecile virtuale și la alte resurse de învățare digitale.

  Consider că achiziția de tablete pentru copiii care nu și le permit este o destinație mult mai bună pentru banii publici, decât chermezele și activitățile pseudo-culturale organizate de Primăria Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.