USR Arad: Primăria a „masacrat” contractul pentru stadionul UTA

  de - | 31 iulie 2019, 2:30 PM | Comunicate contra cost

  1

  Conform situațiilor financiare, aproape jumătate din valoarea contractului pentru construirea stadionului UTA a fost modificată, pentru ca executantul să primească 99% din bani, după ce a executat 62% din ce a promis, printr-un mecanism în două etape.

  În prima etapă s-au modificat sumele diverselor categorii de lucrări după proiectare (mijlocul anului 2015). Astfel, partea pe care firma Tehnodomus a și executat-o a primit mai mulți bani, în detrimentul lucrărilor care nu sunt executate nici acum. Vorbim de majorarea valorii obiectivului Rezistență cu aproape opt milioane de lei, pe seama diminuării altor obiective (Arhitectura, adică închideri, compartimentări, finisaje, pierde aproape 3 milioane, instalațiile pierd peste 3 milioane, iar cheltuielile diverse și neprevăzute se evaporă total – aproape 2 milioane).

  În a doua etapă, prin Note de Renunțare sunt diminuate și mai mult capitolele unde nu s-a lucrat, partea de arhitectură, instalații, lucrări exterioare și utilități ajungând să valoreze doar un milion de lei, față de cele peste 9 milioane cât valora inițial. În paralel, prin Note de Comandă Suplimentară, rezistența mai primește peste 2 milioane de lei.

  La final, partea de Rezistență reprezintă 93% din valoarea contractului, față de 55% cât reprezenta în oferta cu care a câștigat constructorul licitația. În același timp, capitole precum Instalații electrice, Lucrări exterioare, Climatizare, Utilități sunt anulate integral. Prin acest mecanism, Tehnodomus a încasat 99% din banii pentru care s-a angajat să construiască un stadion complet utilat și echipat pentru orașul Arad, deși a executat cam jumătate din ce a promis.

  Vom continua să investigăm modul în care a fost gestionat acest proiect de mare infrastructură de responsabilii din Primăria Arad. Vom cerceta cine și de ce a acceptat aceste manevre, prin care orașul, echipa UTA și suporterii sunt privați de un stadion pentru care banii sunt plătiți. Vom căuta responsabilii și vom cere tragerea lor la răspundere.

  Cifre detaliate pentru cele prezentate mai sus pot fi consultate la adresa: http://bit.ly/LucrăriUTA


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Trebuie luat la întrebări filfizonul de falcă. Cine a luat decizia să plătească în avans lucrări care nici până azi nu au mai fost executate?

   Iar voi, USR-iștilor, de aveți sânge în instalație și vreți întradevăr să demonstrați că sunteți altfel, faceți-i plângere penală. De insinuări și pantomimă suntem sătui, până peste cap.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.