joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad lansează „Drumurile Județene la control”

  de - | 10 septembrie 2019, 12:23 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad relansează proiectul „Drumurile Județene la control”, de data această cu o altă abordare și cu o finalitate și mai concretă. Motivul pentru care ieșim în fața arădenilor cu acest proiect este succesiunea de promisiuni, amăgiri și scuze pe care ni le tot livrează politicienii la fiecare patru ani.

  Suntem convinși că putem ieși din bucla pe care o parcurgem la fiecare ciclu electoral, a promisiunilor celor care conduc județul, urmate de vot și apoi de explicații și eschive ale acelorași politicieni, în paralel cu dezamăgire și frustrare pe partea populației.

  A sosit vremea să schimbăm această paradigmă păguboasă, iar USR Arad face primul pas prin acest proiect, căruia i-am alocat 6 luni și pe care l-am structurat în patru părți/etape:

  1. Prima parte cuprinde analiza si prezentarea situației actuale a principalelor drumuri județene ale Aradului. Vom face asta prin vizite și filmări in teren, interviuri, pe care le vom include apoi într-un material video dedicat. Am început deja acest pas, finalizând primul film din serie, dedicat DJ708, pe sectorul Gurahonț, Dieci, Berindia, Sebiș.
  2. Etapa următoare constă în alcătuirea și prezentarea situației de ansamblu a drumurilor din județ, pe baza datelor colectate din teren;
  3. În a treia fază vom stabili soluții tehnice pentru îmbunătățirea rețelei de drumuri județene, in funcție de evaluarea făcută si de nevoile sociale si de transport ale fiecărei zone;
  4. Etapa finală constă într-un plan de investiții multianual, corelat cu posibilitățile financiare ale județului Arad si alte surse posibile de finanțare, plan care va reprezenta oferta USR pentru locuitorii care circula pe drumurile județene din Arad.

  Echipa tehnică a USR Arad, care este implicată în proiect, se compune din: Samuel Luca (coordonator) – inginer proiectant cu specializarea drumuri și poduri și Daniel Țole – inginer topograf, implicat în lucrări de proiectare de drumuri și de urmărire a execuției.

  Vom fi transparenți de-a lungul derulării acestui proiect, fiecare etapă va fi prezentată arădenilor, pentru ca aceștia să cunoască realitate drumurilor județului. Vom transmite presei și apoi vom publica toate filmele realizate în cadrul acestui proiect, vom colabora cu toți cei interesați să contribuie la proiect.

  Ne angajăm ca la finalul acestuia să propunem un plan concret de acțiune, cu un calendar realist, pentru modernizarea și aducerea la standarde civilizate a drumurilor județene. Vom include în acest plan soluțiile tehnice identificate, împreună cu surse de finanțare reale.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.