USR Arad: Dezvoltăm orașul prin servicii

  de - | 11 februarie 2020, 9:13 AM | Comunicate contra cost

  0

  Soluția USR pentru a relansa economic municipiul Arad și a recupera decalajele față de alte orașe mai avansate din Transilvania, este intensificarea activității în  domeniul serviciilor, mai exact turism, transport și logistică, precum și cercetare și dezvoltare.

  Economia Aradului a pierdut aproape integral, în ultimii 30 de ani, industriile tradiționale, care au fost înlocuite preponderent de semi-manufacturi, precum cele din domeniul automotive (Leoni, Takata-Joyson, Yazaki, Coficab). Acestea nu au adus nici ele dezvoltarea dorită, fiind tot mai mult amenințate de automatizare și de posibilitatea închiderii. În aceste condiții, lipsit de perspective, orașul a pierdut 50 de mii de locuitori, adică un sfert din populația sa.

  Pentru a crește și a se dezvolta economic, pentru a crește venitul populației, Aradul este obligat să devină un oraș al prestatorilor de servicii. În viziunea USR, domeniile cele mai potrivite sunt transportul și logistica (având în vederea așezarea geografică avantajoasă) și turismul. Totodată, pe termen lung trebuie să construim condiții și pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul cercetării și dezvoltării.

  Pentru început, turismul reprezintă acel domeniu care poate resuscita relativ repede un oraș precum Aradul, cu condiția să existe o viziune și să fie fructificate toate oportunitățile. În municipiul nostru, obiectivul major, capabil să atragă un număr mare de vizitatori și să genereze impulsul necesar creșterii și dezvoltării serviciilor turistice în oraș, este Cetatea Aradului.

  Deoarece actuala administrație a ratat deja șansa de a introduce Cetatea în circuitul civil, USR va face din acest lucru prioritatea sa principală, în mandatul 2020-2024. Vom reveni cu un plan concret și cu mai multe detalii în curând. Până atunci, atașăm câteva imagini cu reușitele vecinilor din Deva, Alba Iulia și Sibiu, pentru care turismul reprezintă deja o sursă importantă de venituri.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.