Poliția de Frontieră a oprit 80 de migranți să treacă granița pe la Nădlac II și Turnu

  de Special Arad | 10 November 2022, 3:55 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Turnu au depistat 80 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare și o autoutilitară.
  Cel mai mare grup, de 33 de persoane, a fost descoperit într-un TIR condus de un cetățean turc.

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români și un turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria. Șoferii transportau diverse bunuri pentru societăți comerciale din Franța, Italia și Slovacia.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, 76 de cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite state afroasiatice (Bangladesh, Nepal, Egipt, Sri Lanka, Pakistan și Siria), majoritatea intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, colegii noștri au efectuat controlul asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetățean român în vârstă de 35 de ani. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat odihnei șoferului, patru persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Nepal și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.