joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad, despre starea sportului arădean

  de - | 19 februarie 2020, 10:59 AM | Comunicate contra cost

  0

  O imagine face cât 1.000 de cuvinte, se spune. Cea afișată aici oglindește fidel, din păcate, situația actuală a sportului arădean.

  Pe de o parte avem baza materială, pentru evoluția căreia sunt reprezentative cele trei stadioane demolate fără a fi înlocuite vreodată cu alte baze sportive similare, așa cum cerea legea. Din păcate, lacunele legislative (lipsa sancțiunilor clar specificate și dezincriminarea abuzului în serviciu) și puternica preferință a autorităților pentru comerț, au lăsat lucrurile așa cum le vedem astăzi. Mult promisele baze din zona Câmpul Liniștii sau Mărului sunt tot la nivel de vise și studii de fezabilitate.

  Copiii fac tot mai puțin sport. Probleme sunt de la școlile care nu au o bază materială decentă (avem săli de sport cu igrasie, fără dotările necesare), la bazinele pentru care deseori nu sunt bani să achităm chiria sau Palatul Copiilor aflat an de an în prag de evacuare. Cheltuielile pentru deplasări și echipament sunt de cele mai multe ori suportate de părinți. În aceste condiții nu putem vorbi despre sport de masă în Arad, cu efecte pe termen lung în ce privește educația pentru sănătate a arădenilor.

  Scăderea puterii economice a municipiului a adus după sine și dispariția acelor sponsori care altă dată susțineau echipe sau sportivi cu rezultate de top. Tot mai greu se găsesc resurse financiare pentru a face performanță autentică. Tot mai puține sunt ramurile în care Aradul cucerește medalii naționale, ca să nu spunem internaționale.

  La final, brandul sportiv reprezentativ al municipiului, de care se leagă atât amintirile cât și speranțele celor mai mulți fani ai sportului arădean, traversează o perioadă contradictorie. Lipsită de stadion, UTA face totuși performanță, încercând să-și depășească condiția. Sunt mulți ani de la ultima performanță notabilă și totuși, suporterii speră că răbdarea și devotamentul le vor fi răsplătite cu un stadion și o promovare.

  Aceasta este o radiografie amară a sportului arădean. Municipiul în care trăim este acum departe de sport și de sănătate și are nevoie de resuscitare. Suntem USR Arad și vom schimba prioritățile în orașul nostru.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.