miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Deputații PSD și UDMR Arad se opun alegerii primarilor în două tururi

  de - | 8 noiembrie 2018, 12:47 PM | Comunicate contra cost

  1

  Deputații PSD și UDMR Arad au votat împotriva adoptării unui proiect de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor în urma a două tururi de scrutin.

  Un proiect care ar fi urmat să amendeze legislația electorală, mai precis modalitatea de alegere a primarilor, în sensul revenirii la alegerea lor în două tururi, a fost supus ieri la vot în Camera Deputaților. În favoarea respingerii s-au pronunțat deputații arădeni reprezentanți ai PSD și UDMR, iar proiectul a căzut.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Alegerea primarilor în două tururi reprezintă o șansă acordată cetățenilor, prin reechilibrarea raportului de forțe dintre aceștia  și autoritățile locale.

  În prezent, sunt numeroși primari aleși de mai puțin de un sfert din locuitorii localităților respective. Aceasta, deoarece primarul aflat în funcție are un avantaj față de restul candidaților, iar lipsa unui al doilea tur a demonstrat că, în majoritatea cazurilor, el își va păstra funcția pentru un nou mandat. Aceasta a condus la dezinteresul cetățenilor, la absenteism și la primari aleși chiar de 10-15% din totalul electorilor.

  Soluția este responsabilizarea autorităților prin facilitarea competiției electorale, prin alegerea primarilor în două tururi. Orice primar care știe că poate fi înlocuit mai ușor de cetățeni va fi mult mai receptiv la nevoile acestora, mai responsabil față de banii publici.

  Pentru aceasta USR este partener în campania #OameniNoi, de modificare a legislației electorale prin inițiativă susținută de cetățeni, campanie care urmărește inclusiv revenirea la alegeri în două tururi pentru primari”.

  www.oameni-noi.ro


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nici alegeri, de parlamentari, primar, președinți de consilii judetene , europarlamentare , prezidențiale, nu ar mai trebui făcute alese odată, și să rămână în continuare în funcții pina la sfirsitul vieții. Am mai economisi bani, și așa țara noastră este condusă de alții din exterior. ! ! !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.