sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Cine trebuie să repare școlile?

  de - | 18 februarie 2020, 10:38 AM | Comunicate contra cost

  0

  De multe ori, elevii de la început de ciclu școlar (cls. I, a V-a, a IX-a) primesc săli de clasă nezugrăvite, cu mobilier vechi și neadecvat, fără dulapuri, cu uși sau geamuri degradate, iar părinții sunt nevoiți să repare și să doteze respectivele clase.

  Responsabilitatea pentru reparația și dotarea școlilor revine administrației locale (Primăriei). La începutul fiecărui an, consiliile de administrație ale școlilor înaintează un buget estimativ pentru anul în curs, solicitând banii necesari pentru activitatea didactică dar mai ales pentru investiții, reparații și dotări.

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad: „Problema este că bugetul solicitat de școală suferă aproape de fiecare dată tăieri și rectificări în minus, deoarece Primăria știe că oricum fac părinții, doar nu își lasă copiii în mizerie.

  Municipiul Arad are încă școli cu toaletă în curte, școli cu semnele caracteristice ”Atenție cade tencuiala” sau școli cu mobilier și dotări din era trecută. Cu toate acestea, pentru reparații la sediile Poliției Locale s-au alocat 400.000 de lei, iar pentru toate clădirile liceelor din Arad s-au alocat doar 600.000 de lei.

  De 15 ani școlile arădene sunt dotate din buzunarul părintelui, pentru că școala nu aduce voturi, iar ceea ce nu aduce voturi nu a fost de interes pentru administrația PNL. USR va milita pentru alocarea a cel puțin 10% din bugetul local pentru finanțarea complementară a școlilor, pentru prioritizarea fondurilor alocate învățământului și pentru îmbunătățirea condițiilor din școli”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.