USR Arad cere reglementarea autogării de pe strada Corneliu Coposu

  de - | 5 noiembrie 2018, 1:52 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad a cerut primăriei să ia măsuri pentru rezolvarea problemei zgomotului și a blocării primei benzi de pe strada Corneliu Coposu, produse de autocarele care folosesc autogara închiriată de la CTP.

  Un grup de peste 100 de locuitori ai zonei adiacente autogării de pe strada Corneliu Coposu s-au adresat USR Arad, prin intermediul Biroului Cetățeanului, semnând o petiție prin care reclamă disconfortul fonic și blocarea unei benzi de circulație pe o arteră deosebit de circulată a municipiului.

  Respectiva autogară a fost autorizată inițial pentru autobuzele care deservesc locuitorii din județ și este in subordinea CTP. De câțiva ani, CTP a făcut contracte cu mai multe firme de transport persoane, astfel că acest spațiu este acum insuficient pentru zecile de autocare care tranzitează Aradul si pentru pasagerii care se îmbarcă de multe ori chiar de pe șosea. În orice moment poate avea loc un accident, iar pentru locuitorii blocurilor din vecinătate este greu de tolerat zgomotul de claxoane si motoare.

  Soluția propusă pe termen scurt este disciplinarea șoferilor de autocar, printr-o intervenție a Poliției Locale, pentru ca aceștia să nu mai staționeze cu motorul pornit sau în afara spațiului autogării, pe carosabil. Pe termen lung, se impune mutarea autogării din acea zonă, care devine tot mai aglomerată, ca urmare a numărul mare de apartamente construite și de centrele comerciale din apropiere.

  Cetățenii care doresc să se adreseze autorităților prin intermediul Biroului Cetățeanului din cadrul USR Arad o pot face pe Facebook, la numărul de telefon / whatsapp 0733 143 839, la adresa de e-mail [email protected] sau la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.