USR Arad cere Primăriei să respecte legea și drapelul

  de - | 4 februarie 2020, 12:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad cere administrației locale să poziționeze corect, în acord cu legea și uzanțele de protocol, drapelul național care acum este arborat invers pe clădirea Primăriei.

  Conform Legii 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, „în situația în care o dată cu drapelul României se arborează și unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel: a) când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va așeza în stânga, privind drapelele din față”.

  În prezent, numeroase perechi de drapele ale României și Consiliului Europei sunt arborate pe fațada Primăriei Arad, fără a respecta această cerință: tricolorul este poziționat la dreapta steagului european, adică invers. Solicităm poziționarea loc corectă, precum și mai multă atenție la folosirea simbolurilor naționale.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.