USR Arad cere dotarea din timp a școlilor!

  de - | 30 aprilie 2020, 3:39 PM | Comunicate contra cost

  0

  Școlile nu se mai redeschid în acest an școlar. Este o decizie responsabilă, sănătatea copiilor noștri trebuie să fie pe primul loc.Aceasta nu înseamnă că am rezolvat problema, este nevoie să pregătim din timp reluarea cursurilor.

  Elevii nu trebuie să se întoarcă la școală din data de 1 iunie, întrucât noul coronavirus continuă să facă victime. Aglomerația din sălile de clasă ar putea fi fatală pentru copii. Mulți dintre ei nu ar ști să folosească măștile, mănuși pe măsura lor nu se găsesc, iar purtarea echipamentelor de protecție în interiorul claselor, pe timp de vară, le-ar crea disconfort.

  Cursurile se vor relua abia la toamnă. După cum ne-am obișnuit, autoritățile lasă pe ultima sută de metri pregătirea noului an școlar, fiind de regulă luate prin surprindere. Acum nu ne mai permitem așa ceva, ca urmare USR solicită primăriilor și Inspectoratelor Școlare Județene:

  • Asigurarea de termoscanere și robinete cu senzori pentru fiecare instituție școlară;
  • Asigurarea necesarului de săpun și de prosoape de hârtie în toate toaletele din școli și licee;
  • Realizarea unui plan de dezinfecție periodică și curățarea zilnică cu detergenți obișnuiți a suprafețelor cu care elevii și profesorii intră în contact;
  • Amplasarea de dezinfectant pentru mâini la intrarea în școli și pe holurile acestora;
  • Găsirea unei variante pentru reducerea numărului de elevi în clase, astfel încât să poată fi asigurată o distanță de siguranță între elevi;
  • Organizarea de instructaje privind măsurile de igienă și protecție pentru elevi și profesori.

  Toate aceste măsuri trebuie luate din timp. Vom vedea acum care sunt autoritățile locale preocupate de interesul cetățenilor și care nu.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.