USR Arad: Bibarț când minte, minte sau e doar ignorant?

  de - | 2 august 2019, 2:15 PM | Comunicate contra cost

  0

  Aflate în criză de idei, cele două partide mari și istorice ale României s-au înfrățit ieri în apucături, într-o veritabilă competiție de a acoperi propria incompetență, prin însușirea unor proiecte ale USR Arad, pe care, bineînțeles și absolut logic, le-au respins înainte.

  Pe de o parte, la nivel național, PSD și-a însușit proiectul senatorului USR Arad, Adrian Wiener, privitor la descurajarea consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr. Proiectul numai ce fusese respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE.

  Pe de altă parte, în plan local, proaspătul și sperăm noi doar naivul primar PNL Bibarț, își însușește proiectul USR Arad privitor la majorarea la 10% a bonificației pentru plata în avans a taxelor locale. Acest proiect al USR are un istoric destul de vechi, pe care domnul Bibarț fără îndoială nu îl cunoaște, altfel nu ar afirma cu toată naivitatea de care este capabil că este proiectul dumnealui.

  Propunerea USR de modificare a bonificației de la 5% la 10% a fost adresată CLM Arad pentru prima oară acum doi ani, când autoritățile locale nu au răspuns și din nou acum un an, când răspunsul a fost că s-a considerat oportun ca bonificația acordată să fie de 5% (vezi adresele 75351/15.10.2018 și 75351/343517/01.11.2018 la: http://bit.ly/ProiectUSR2018).

  E drept că nu prea ne miră acest comportament. Nu a trecut nicio lună de când primarul Bibarț critica USR afirmând că nu a răspuns invitației de a studia proiectul tehnic al stadionului UTA. Contrar celor afirmate de dumnealui, USR a studiat și fotocopiat respectivul proiect, în sediul Primăriei Arad, în urmă cu un an.

  Noi sperăm că este vorba numai de ignoranța actualului primar interimar, nu de minciună și dezinformare. Suntem totuși îngrijorați de frecvența unor asemenea poziții publice, care indică fie necunoaștere, fie rea voință și nicidecum nu trebuie să facă parte din comportamentul unui primar.

  Legat de proiectul USR Arad, de majorare a bonificației la 10% pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport, vom continua demersul inițiat în această vară, vom strânge semnăturile arădenilor în speranța că autoritățile vor ține cont de ele. Cetățenii Aradului merită reducerea de 10%, la fel ca cei din Timișoara, Oradea, Cluj sau Sibiu.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.