USR Arad: baronii mai trebuie să aștepte pensiile speciale!

  de - | 7 noiembrie 2018, 3:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  Efortul parlamentarilor USR a dat roade ieri, prin declararea neconstituțională, de către CCR, a Codului Administrativ, iar baronii mai trebuie să aștepte pensiile speciale!

  Proiectul a fost adoptat în luna iulie, cu largul sprijin al PSD, PNL, ALDE și UDMR și prevedea noi pensii speciale, numiri politice, libertate la afaceri pentru primari, decizii privind patrimoniul adoptate cu majoritate, nu cu două treimi din numărul consilierilor, restrângerea cerințelor privitoare la transparență.

  USR a pornit atunci o campanie prin care să convingă parlamentari ai PNL să semneze o sesizare la CCR privitoare la Codul Administrativ. În final, a reușit să obțină cele 3 semnături care mai erau necesare, iar acum Codul a fost declarat neconstituțional în ansamblu. Este o victorie în lupta anti-corupție, deoarece planul PSD-ALDE-UDMR era să renunțe la toate criteriile de integritate și performanță și să politizeze întreaga administrație.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: ”Ceea ce va aduce nou USR în administrația publică este obligația de a pune pe primul loc interesul cetățenilor, nu al politicienilor! Așa cum a fost adoptat de vechile partide, Codul Administrativ favoriza politicienii, în detrimentul alegătorilor.

  Primarii și președinții de consilii județene trebuie să devină simpli administratori, aflați în subordinea consiliilor locale. În prezent, majoritatea lor își arogă statutul de senior local, guvernând discreționar și după reguli mai degrabă feudale decât bazate pe profesionalism și responsabilitate.

  Administrația locală are de asemenea nevoie de transparență, pentru a se putea adapta ușor la cerințele comunității, pentru a evita derapajele din prezent, când deciziile sunt luate fără o minimă consultare a celor care vor beneficia și care plătesc pentru servicii publice.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.