sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR: Senatorul Adrian Wiener atacă discriminarea medicilor rezidenți

  de Mihai Todoca | 17 octombrie 2018, 10:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Medicul Adrian Wiener, senator al USR Arad, a adresat o interpelare ministrului sănătății, în care ridică problema discriminării medicilor rezidenți, etnici români din afara tării noastre, care nu sunt remunerați precum colegii lor români.

  Senatorul arădean a prezentat un caz flagrant de discriminare, al unui cetățean rezident pe locurile rezervate de statul român pentru etnicii români din Serbia. Deși a promovat un concurs, obținând punctajul necesar pentru alegerea specializării dorite în condiții similare cu ale colegilor români, munca sa nu este salariată, primind o bursă de aproximativ 80 de euro lunar.

  Adrian Wiener, Senator USR Arad: ”Ceea ce am constatat, reprezintă un caz clasic de discriminare. Un medic prestează aceeași activitate, are aceeași calificare precum colegii săi români însă o face aproape gratuit, fiind nevoit să se întrețină cu ajutorul familiei sale, care îi asigură cele necesare traiului zilnic.

  Asta în condițiile în care în România se înregistrează o lipsă acută de medici, foarte mulți fiind plecați peste hotare. Vorbim de etnici români, care au absolvit facultăți de medicină din România, au accesat posturile de rezidenți prin concurs și nu sunt plătiți pentru munca depusă. În loc să le creeze condiții pentru a rămâne și a practica medicina aici, statul român îi discriminează și îi exploatează, proliferând astfel o formă de sclavie a secolului XXI.

  Din păcate, răspunsul primit de la minister nu prevede și o soluție pentru aceste situații inacceptabile. Voi continua să fac presiuni, pentru ca cei responsabili să își asume măsuri concrete prin care să fie remediată această inechitate.

  20181017 Discriminare rezidenți


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.