miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad a propus relaxarea taxării comercianților

  de - | 12 mai 2020, 3:14 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad a propus administrației locale o serie de măsuri care vizează reducerea taxelor pentru comercianții din domeniul HoReCa, afectați de măsurile pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

  Aceste taxe sunt printre cele mai mari din regiune, mult superioare celor din Oradea, de exemplu. În special în acest an, când activitatea celor din alimentație publică a fost suspendată, iar revenirea clienților după criză este incertă, trebuie să ne gândim la măsuri care să-i mențină pe piață.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Am propus ca taxa de funcționare datorată de cei care nu au avut activitate să fie redusă proporțional cu perioada stării de urgență sau cu perioada în care activitatea le-a fost oprită prin lege.

  O altă situație specială este a sumelor datorate pentru ocuparea domeniului public de către cei care au terase. Am propus ca această taxă să fie zero pentru anul 2020, având în vedere că terasele sunt închise și nu se știe cât de mulți clienți vor fi în viitor. De la anul dorim reducerea ei la nivelul celei din Oradea.

  Mi se pare mai important ca aceste mici firme, majoritatea deținute de antreprenori locali, să nu se închidă și să nu-și concedieze angajații. Chiar dacă restricțiile se vor ridica și ei vor începe să funcționeze, este greu de crezut că vor avea suficienți bani să achite taxele.

  Deoarece USR nu are consilieri locali în prezent și nu dorim ca această propunere să fie ignorată de autorități, am recurs la varianta inițiativei cetățenești. Proiectul a fost depus de un grup de inițiativă și vom demara în curând strângerea de semnături pentru susținerea sa.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.