USR Arad a prelevat probe din Mureșel și a sesizat Garda de Mediu

  de - | 17 aprilie 2019, 11:51 AM | Comunicate contra cost

  0

  Pentru a opri deversarea de ape uzate menajere și industriale în canalul Mureșel, USR Arad a prelevat și dus la laborator mai multe probe din care rezultă depășirea clară a valorilor admise. Pe baza buletinelor de analiză obținute a fost sesizată Garda de Mediu.

  Asistăm de ani de zile la poluarea mediului în imediata vecinătate a arădenilor care locuiesc în cartierele Confecții, Șega și Cadaș, cu largul concurs al autorităților, care aruncă vina unele pe altele, fără a face nimic. În canalul Mureșel, curs de apă de suprafață care traversează municipiul Arad, sunt deversate ape uzate menajere și industriale, fără a fi trecute prin procese specifice de epurare. 

  Conform normativelor NTPA-001/2002 privind stabilirea limitelor de încărcare cu poluanți a apelor uzate industriale si orășenești la evacuarea în receptorii naturali, CBO5 trebuie sa fie 20/25 iar amoniacul de 2, valori care sunt depășite și de 25 de ori.

  Cristina Borhan, USR Arad: „Am colectat aceste probe deoarece autoritățile locale sunt impasibile la o problemă care poate pune în pericol sănătatea locuitorilor. Faptul că într-un curs de apă care traversează municipiul se deversează apă menajeră este foarte grav și trebuie luate măsuri de urgență.

  Valorile normale ale apelor sunt depășite, mai ales dacă ținem cont de faptul că acest curs de apă trece printre case, inundă chiar grădinile oamenilor. Indiferent de norme si normative, pana la urma este vorba de voință politică pentru a avea un Mureșel curat, iar in ultimii 14 ani actuala administrație a demonstrat foarte clar ca nu consideră o prioritate ca cei din Confecții, Șega și Cadaș să poată deschide geamurile vara.

  USR va pune în continuare presiune pe autorități pentru a se apuca efectiv de treabă și a opri poluarea. Începând cu anul 2020, USR va administra municipiul Arad și va face ordine, inclusiv prin curățarea și amenajarea corespunzătoare a Mureșelului.

  Analize apa Muresel

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.