USR Arad: A fost lansat programul „Europe’s Beating Cancer Plan”

  de - | 5 februarie 2020, 11:27 AM | Comunicate contra cost

  0

  În Parlamentul European, World Cancer Day (ziua mondială contra cancerului) nu este sărbătorită prin discursuri politice, prin cuvinte goale. Este ziua în care s-a lansat programul ”Europe’s Beating Cancer Plan”, un program ambițios care dorește să ridice standardele luptei împotriva cancerului la un nivel foarte înalt în toată Europa.

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Să nu credeți că sunt singurul care se gândește la România. Președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, spunea că ”N-ar trebui să conteze unde ești născut sau unde trăiești” pentru a avea șansa să învingi cancerul.

  Pentru a exemplifica, a mai adăugat că riscul de a muri este de 16 ori mai mare pentru o femeie care suferă de cancer cervical (cancer de col uterin) în România decât pentru o femeie care suferă de aceeași boală în Italia.

  Președinta Comisiei Europene a menționat astăzi importanța unei alimentații sănătoase care poate fi îmbunătățită printr-un sistem eficient de etichetare alimentară, ceea ce încercăm eu și alți colegi din Parlamentul European de când am început acest mandat.

  Comisarul European pe sănătate, Stella Kyriakydes, vorbind despre inegalitatea sistemelor de sănătate, spunea că există o țară în Europa în care doar 0,2% dintre bolnavii de cancer sunt descoperiți în urma screening-ului.

  Da, România nu a fost un bun exemplu nici de această dată, însă acest program dorește să aducă echitate din punct de vedere medical în toate statele membre ale Uniunii Europene, iar eu voi face tot ce pot pentru a-mi aduce contribuția.

  Trebuie, însă, să vă alăturați și voi acestui efort! Astăzi a fost lansată consultarea publică ce va dura 9 luni și va sta la baza măsurilor care vor fi cuprinse în acest program. Pe #EUCancerPlan sunt invitați să intre toți cei care au sau au avut contact cu această boală devastatoare, de la doctori în oncologie, specialiști în diferite domenii medicale, la bolnavi și supraviețuitori ai cancerului și chiar familiile lor.

  Pentru ca programul să reflecte realitățile românești, pentru a răspunde nevoilor specifice țării noastre, trebuie să ne asumam responsabilitatea de a contribui. Avem sprijin și oamenii vor să lupte pentru noi. Haideți să facem din România o țară ca afară!


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.