marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Urmează ninsori și viscol în toată țara. ANM a emis două avertizări de vreme rea

  de Special Arad | 3 februarie 2023, 11:21 AM | Naţional

  0

  Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea, inclusiv un cod galben de ninsori și viscol.

  Prima avertizare vizează intervalul 3 februarie, ora 10 – 5 februarie, ora 18. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului. Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

  Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

  De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

  A doua avertizare este un cod galben valabil în intervalul 3 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 18. Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.