Cod galben de ninsori în județul Arad. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor copaci căzuți pe drumuri

  de Special Arad | 27 February 2023, 9:46 AM | Știri Arad

  0

  În urma avertizării meteorologice COD Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă, pompierii militari arădeni au intervenit în această dimineață pe DN 79 – A, între localitățile Gurahonț și Gura Văii, pe DJ 708, intre localitățile Gurahonț și Secaș și pe DJ 707, între localitățile Julita și Mădrigești pentru degajarea unor copaci cazuri pe carosabil.

  Vă reamintim că avertizarea meteorologică este valabilă până astăzi, 27.02.2023, ora 15:00.

  În acest sens, pompierii militari arădeni vă recomandă:

  -Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

  -Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

  -Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

  -Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

  -Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

   

  Citește și:

  Trenuri blocate de copaci! Au căzut pe linia de contact • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Copac căzut pe o mașină aflată în mers, pe Drumul Național 1 • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.