Urgențele de la Sântana, închise din lipsa personalului medical

  de Special Arad | 27 octombrie 2020, 8:45 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Spitalul din Sântana(foto: Arq)

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis sistarea activității medicale a punctului de lucru UPU SMURD Sântana, având în vedere>
  -creșterea numărului de pacienți, care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe din Arad cu suspiciune de infectare cu virusul SARS CoV-2 sau cu alte afecțiuni de sănătate;
  -faptul că aici sunt funcționale circuite separate, pentru pacienții cu suspiciune de COVID-19 respectiv pentru cei care se prezintă cu alte afecțiuni de sănătate;
  -pentru gestionarea eficientă a activității Unității Primire Urgențe Arad este nevoie de un număr mai mare de personal medical ceea ce ne-a determinat să apelăm la medicii și asistentele care își desfășurau activitatea la UPU Sântana.
  Decizia privind asigurarea personalului medical necesar la UPU Arad, unitate care deservește întregul județ, aparține conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și nu este o decizie administrativă sau politică ci se bazează pe nevoia de a asigura asistență medicală calificată pacienților care se adresează în număr tot mai mare Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
  ”Am fost nevoiți să luăm această decizie deoarece avem nevoie de personal la Arad, unde se prezintă un număr mult mai mare de pacienți care necesită intervenții medicale de urgență. Este o decizie temporară iar în momentul în care situația va permite, vom redeschide UPU SMURD Sântana”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.