vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update ExclusivPoziția oficială a Consiliului Județean Arad față de „litigiul din paradisul Centrului Cultural Județean”

  de Alin Olteanu | 29 septembrie 2015, 2:50 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Titlul principal (28.09.2015): Revoltă în paradisul CCJ Arad! Șefa de serviciu a făcut plângere prealabilă la adresa directorului Ana Maria Dragoș

  Știri Arad. Știam că situația din cadrul Centrului Cultural Județean Arad nu este atât de frumoasă pe cât încearcă directorul instituției, Ana Maria Dragoș, să o prezinte, astfel ponegrindu-ne că n-am spune adevărul și suspectându-ne de interese oculte („pe-o mână cu Falcă” și alte asemenea aberații). De fapt, dacă ne gândim puțin… nici nu avea cum să fie, în ciuda zvonurilor aruncate de director, având în vedere informațiile pe care le avem, dintre care pe unele le-am publicat, iar altele… urmează. Aceasta de azi… e o „bombă de presă” în sens clasic, înțelegând prin aceasta că angajații – dintre cei puțini care nu au fost „executați”  de conducere – nu mai sunt dispuși să tolereze orice acțiune a directorului.

  Surse din cadrul CCJ Arad ne-au declarat că Oana Ciobăncan, șef serviciu „Programe, Proiecte Culturale și Gestionarea Fondurilor Nerambursabile” din cadrul Centrului Cultural Județean Arad, a depus o plângere prealabilă împotriva unei decizii a Anei Maria Dragoș, și invocând Legea contenciosului administrativ aceasta dorește că actul în cauză (decizia directorului) să fie anulat.

  Din păcate… Oana Ciobăncan nu ne răspunde la telefon pentru a-și explica gestul cvasirarisim în „branșa funcționarilor la stat.” În ciuda acestui fapt, continuăm totuși… Ea explică, într-o adresă, din câte am aflat trimisă Consiliului Județean Arad (a cărui poziție oficială o așteptăm), că în 24 august 2015, revenită din concediu de odihnă, a aflat cu surprindere că fără să fie anunțată și să-și dea acordul, a fost delegată de către directorul Ana Maria Dragoș – aflată în concediu (pentru 32 de zile) începând cu… normal 24 august, și până în 6 octombrie, să preia toate atribuțiile directorului.

  Ei bine, doamna Ciobăncan refuză delegarea și susține (nu avem pretenția că redăm identic, dar sigur veridic) următoarele: că nu poate să-și exercite atribuțiile impuse deoarece foarte mulți angajați se află în concediu; că postul de contabil este vacant, singurul referent de specialitate din cadrul compartimentului și-a dat demisia, nu există la această oră niciun angajat cu normă întreagă -în consecință activitatea instituției este îngreunată; că nu i s-a cerut acordul după ce în prealabil să-i fi fost făcută o predare a situației existente; că nu s-a cerut o aprobare a Consiliului Județean Arad în acest sens; nu în ultimul rând, că nu are studii de specialitate în calitatea impusă de ordonator de credite pentru operațiunile legate de angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor etc.

  Știre în curs de actualizare. Revenim cu poziția oficială a Consiliului Județean Arad.


   

   UPDATE (29.09.2015): Poziția oficială a Consiliului Județean Arad față de „litigiul din paradisul Centrului Cultural Județean”

  Către,
  Portalul „Special Arad”

  În atenția domnilor editori Alin Olteanu și Lucian Valeriu

  Având în vedere articolul scris de către dumneavoastră și publicat pe portalul www.specialarad.ro cu numele de „Revoltă în paradisul CCJ Arad! Șefa de serviciu a făcut plângere prealabilă la adresa directorului Ana Maria Dragoș”, vă transmitem poziția oficială a Consiliului Județean Arad cu privire la situația menționată în articol.
  Precizăm că, în conformitate cu art. 6 alin. (1) coroborat cu art. 14 alin. (1) din O.U.G. nr. 118/2006, autoritățile administrației publice în subordinea cărora funcționează așezăminte culturale, instituții publice, aprobă pentru acestea regulamentele de organizarea și funcționare proprii, numărul de posturi, statul de funcții și bugetul de venituri și cheltuieli, în timp ce conducerea așezământului cultural este asigurată de directorul general, sau după caz, de director.

  De asemenea, potrivit art. 9 alin. (1) din Contractul de management nr. 19318/30.12.2011, încheiat între Consiliul Județean Arad și doamna Dragoș Ana Maria, în calitate de manager al Centrului Cultural Județean, Consiliul Județean Arad în calitate de autoritate, „asigură managerului în limita prevederilor legale și a prezentului contract de management, deplină libertate în organizarea, gestionarea și conducerea activității instituției”.

  Drept urmare, Consiliul Județean Arad a transmis către Centrul Cultural Județean Arad spre soluționare plângerea formulată de către doamna Ciobăncan Oana, cu solicitarea de a fi informați asupra modului de soluționare a acesteia. Totodată, Consiliul Județean Arad a transmis o adresă către doamna Ciobăncan Oana, prin care se transmite decizia luată.

   

  Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.