Ultima conferință de presă a Anei Maria Dragoș la Centrul Cultural Județean

  de Lucian Valeriu | 30 decembrie 2015, 6:40 PM | Știri Arad | Topic special

  9

  Știri Arad: Ana Maria Dragoș a susținut astăzi, 30 decembrie, ultima sa conferință de presă în calitate de fost manager al instituției pe care e condus-o vreme de 8 ani (2007 – 2015). A fost, de fapt, o întâlnire festiv-emoțională cu presa din Arad care a ajutat-o și care, la rândul ei, a fost ajutată de Ana Maria Dragoș, prin Centrul Cultural Județean Arad. 
  Vă lăsăm să citiți detașat și fără nicio intervenție textul handout pe care l-a pregătit cu prilejul acestui moment. 

   

  „Las în urmă o instituție cu onoarea intactă și fără niciun prejudiciu

  După cum știți, în anul 2007, am câștigat concursul de manager pentru o perioadă de 5 ani. Am fost reconfirmată în anul 2012, în urma unei evaluări, la care am obținut nota 9,94, pentru alți 5 ani.
  În momentul preluării instituției, CCJA funcționa într-un birou de 150 mp, iar azi CCJA administrează: O școală populară de arte, Taberele de tineret de la Căsoaia și Moneasa, Centrul de informare și promovare de la Căsoaia cu sală de conferințe, sală multifuncțională, bucătărie, sală de mese, 8  camere, amfiteatru și muzeu etnografic, cât și  Teatrele de vară de la Moneasa și Ethos de pe strada Gheorghe Barițiu din Arad.

  Dintre proiectele inițiate personal pe perioada mandatului, doresc să menționez doar câteva:
  – Festivalul internaţional de artă sacră și spiritualitate”FILOCALIA”
  – Stagiunea Teatrului de Vară ETHOS
  – Școala de vară cu modulele de instruire: atelier de creaţie populară – ţesut, artizanat ecologic, olărit, pictură, teatru, dans modern, dans popular, fotografie, design tehnic
  – Grădinița Culturală
  – Salonul Internaţional de Fotografie FOTO AR – TUR
  – Festivalul – concurs “AUTENTIC FEST ” (”La Izvoare”)
  – Căsoaia Music Fest
  – Sărbătoarea Vinului înPodgoria Miniș Măderat
  – Festivalul Ioan Slavici
  – Festivalul Vânătorilor
  – Caravana Tradițiilor de Iarnă
  – Tabără de Cercetare Etnografică
  – Tabăra internațională de fotografie ART-IMAGE,
  – Tabăra de fanfară
  – Tabăra de pictură de la Bata
  – Monitorul Cultural.

  Am reușit să atrag înspre CCJA 600.000 de euro, pentru proiecte, din fonduri europene.

  De-a lungul anilor au susținut conferințe următoarele personalități de anvergură națională: Emil Hurezeanu, Gabriel  Liiceanu, Andrei Pleșu  Nicolae Manolescu, Adam Puslojić, Alex Ștefănescu, Dan Puric, Edward Luttwak, Radu Carp, Părintele Agapie Corbu, părinteleConstantin Necula și mulți alții.

  Dintre artiștii care au susținut spectacole și concerte în cadrul evenimentelor organizate de Centrul Cultural îi amintesc pe: Maia Morgenstern, Dan Puric, Felicia Filip, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Ovidiu Lipan Țăndărică, Gheorghe Zamfir, Oana Pellea, Dorel Vișan, Grigore Leșe, Orchestra Lăutarii condusă de Botgros .

  De la an la an a crescut numărul spectatorilor la evenimentele noastre ajungând, în anul 2015, să realizăm recordul de 1500 de spectatori la un spectacol de teatru, în cadrul stagiunii Teatrului de Vară depășindu-se cu mult numărul de 12.000 de spectatori!

  La Școala de vară am avut, doar anul acesta, 1500 de cursanți, numărul total al tinerilor care au beneficiat de cursuri gratuite in cadrul acestui proiect depășind cifra de 6.000 de cursanți!

  Doresc să mai menționez premiul de excelență din partea Regiunii DKMT pentru proiectul Green House, premiile pentru Cea mai Bună Revistă de Cultură, acordate de APLER, dar și faptul că am fost nominalizată de către cetățenii Aradului, ani la rând, Cel mai bun /popular manager al unei instituții publice. Sunt mândră că, începând cu anul 2011, Centrul Cultural Județean Arad face parte din rețeaua culturală internațională Cre-Art.

  Nu am mers pe un drum bătătorit și nici nu am primit din surse dubioase sprijin sau bani. Astfel, drumul pe care îl las astăzi are și amprenta caracterului meu, precum și bucuria miilor de oameni care au beneficiat de munca mea și a echipei mele . Echipă care a învățat să lupte și să îndeplinească vise.

  Ca să fiu un bun manager am considerat că trebuie să-mi tratez munca și colegii ca pe propria familie. Am inițiat și muncit la proiecte, am investit suflet, energie și efort. Chiar dacă nu a fost întotdeauna cerul senin în viața mea personală, am căutat să  fiu un profesionist, apt și competent în domeniul profesional.
  În anii mei de management am avut nenumărate controale de la diverse instituții, iar rezultatele au fost sub forma recomandărilor. Inclusiv la ultimul audit. Recomandări pe care le-am luat ca feedback pozitiv, deoarece ele atrag atenția la numărul insuficient de personal (posturile nu au fost ocupate deși s-au organizat concursuri pentru ocuparea lor) și salariile mici

  Astfel, îmi închei mandatul cu fruntea sus și îmi felicit echipa cu care am colaborat. Viitorului manager îi las un drum deschis și proiecte minunate pe care îi doresc să aibă puterea să le continue, precum și succese profesionale, spunându-i că nu este un drum ușor, dar dacă ai bună credință și o echipă, se pot realiza lucruri minunate pentru cetățenii Aradului.

  Reamintesc că depunerea mandatului meu am făcut-o de comun acord cu conducerea Consiliului Județean Arad, cu eleganță și profesionalism. Mi-am dus la îndeplinire toate obiectivele propuse și pornesc pe un alt drum.

  Doresc să mulțumesc tuturor președinților, vicepreședinților Consiliului Județean Arad sub al căror mandat mi-am exercitat funcția, colegilor din Consiliul Județean Arad care m-au ajutat și susținut în activitatea mea, consilierilor județeni și locali, primarilor, managerilor instituțiilor, oamenilor de cultură cu care am avut  o colaborare de calitate de-a lungul anilor și arădenilor către care a fost îndreptată toată munca mea și a echipei mele, dorindu-le tuturor în continuare: Drum cu lumină, binecuvântare și sănătate!”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si de acum incolo, ce va fi? Se va adeveri pronosticul sumbru al Nicoletei Pavel? Aceasta a spus, la Caravana Traditiilor, la Vladimirescu (la 19 decembrie 2015), ca se teme ca noua conducere de la Centrul Cultural va pune punct evenimentelor cu caracter folcloric, care, an de an, a adus in centrul atenitiei noi formatii de dansuri si ansambluri de tineri si copii.
   Ceea ce a facut Ana-Maria Dragos din punctul de vedere al acestor evenimente folclorice merita toata lauda, dar este si o mare provocare pentru noua conducere, care are obligatia sa continue pe aceasta linie. Ar fi pacat ca tot ce s-a facut pina acum, sa fie sters cu buretele, iar evenimentele folclorice pentru copii si tineret sa fie date uitarii.
   Eu am speranta ca noua conducere va fi indeajuns de inteligenta pentru a analiza ce s-a facut pina acum (ce a fost bine si ce a fost… mai putin bine), iar toate proiectele bune puse in aplicare de vechea conducere sa fie continuate.
   In cazul in care noua conducere a Centrului Cultural al Judetului Arad va pune capat acestor evenimente cu caracter folcloric pentru copii si tineret, propun ca toti instructorii si coregrafii ansamblurilor si formatiilor de dansuri sa infiinteze o entitate juridica, care sa aiba ca scop promovarea folclorului in randul copiilor si tinerilor, dar si sa ia legatura cu alte entitati de agest gen (daca acestea exista), pentru continuarea acestei activitati.

   --7 voturi
   +1
   -1
  2. Bine ca s-a dus. In mandatul dânsei, delapidarea si contractele dubioase acordate pe criterii preferențiale, erau la ele acasă. Manele si populară de rahat, facturi umflate si plătite din bugetul contribuabilului. Asta e adevăratul nucleu al mandatului mult laudat de fosta directoare. Sincer, nu cred ca-i va simți cineva lipsa. Cât despre noul director, nu are decât sa învețe din greselile predecesoarea. In caz contrar, sa se ducă si dumnealui, cu șut! Încetați cu hoțiile din bani publici! Cam asta ar fi de zis aici.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Blaga de la Oradea la Relaxx Pub&Lounge, plătit cu mii de Euro din bani publici? Suna cunoscut? miliardrle plătite Generalului de carton?? Frustrare? Fii serioasă Draga. De ce? Ca nu putem fi Abonati toți la contracte păguboase cu Consiliul Judetean Arad? De ce? Ca nu avem vile de peste 500 mp (in construcție) si Mercedes de zeci de mii de euro? Ei uite ca avem! Avem si vila si masini (nu chiar asa “ciumege” ca ale dvs). In schimb noi, cei care provenim din familii educate in spiritul legii si dreptății avem ceva ce voi nu o sa aveți niciodată. Voi, ăștia de credeți ca lumea care comentează online împotriva voastră, e frustrata…, nu o sa aveți niciodată LINIȘTE! Veți tresari de fiecare data când suna mobilul la ore neobișnuite! Veți tresari când auziți sirene de Politie urlând, când va suna interfonul de dimineata! De ce? Știți voi f bine de ce! Nu noi avem probleme in familie legate de infracțiuni de coruptie, ci altii! Special Arad nu a facut decât sa scrie adevarul! E drept si noi ne doream o schimbare in adevăratul sens al cuvântului, dar asta e deocamdată! Deci, stimata doamna, frustrarea se poate distinge in alte părți eventual, nu aici! Aici, e vorba de ura fata de jaful din banii publici! Atat! In rest, la mulți ani Special Arad! Keep up the good work!

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.