duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Zi istorică în Marea Britanie. Regele Charles al III-lea a fost încoronat

  de Special Arad | 6 mai 2023, 7:40 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: captură video din timpul încoronării)

  Sâmbătă, 6 mai, este o zi istorică pentru Marea Britanie, întrucât are loc încoronarea regelui Charles al III-lea. Este un evenimentul solemn, plin de simbolism, în care Charles depune jurământul prin care promite să susţină legea şi Biserica Angliei.

  Vineri, cu o zi înainte de acest eveniment, Regele Charles a transmis un mesaj pentru România, la Londra, când s-a oprit să salute mulţimea, în faţa Palatului Buckingham.

  Întrebat de Cosmin Stan, corespondentul Ştirilor Pro TV la încoronare, suveranul a spus: „Aaa…România! Mesaje foarte speciale am pentru România! Cred că sunt 25 de ani de când am fost acolo pentru prima oară şi nu voi uita niciodată”.

  Citește și: Descendentul fondatorului Jandarmeriei Române conduce ceremonialul încoronării lui Charles al III-lea

  La Londra se află și Președintele României, Klaus Iohannis. Șeful de stat a participat la recepția oferită de Regele Charles vineri seară, și sâmbătă ia parte la ceremonia încoronării, care a început la ora 13:00.

  Update

  Douăzeci şi unu de salve de tun au răsunat la castelul Hillsborough din County Down, Irlanda de Nord, pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea ce a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

  Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice. După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, după care au răsunat trompetele.

  Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066. Cuplul regal s-a întors apoi la Palatul Buckingham.

  În videoul de mai jos puteți urmări întreaga ceremonie:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.