Update Grevă spontană la Finanțele din Arad. Angajații sunt nemulțumiți de Legea Salarizării Unitare

  de Special Arad | 2 May 2017, 9:42 AM | Știri Arad

  0

  Angajații Administrației Finanțelor Publice Arad au început în această dimineață un protest spontan pe holurile instituției, arătând nemulțumirea față de Legea Salarizării Unitare. Ei spun că, potrivit proiectului, salariile funcționarilor fiscului din toată țara vor fi cu mult mai mici decât ale celor din aparatul central al ministerului de finanțe sau al ANAF.

  Zeci de salariați ai Administrației Finanțelor Publice din Arad au întrerupt în această dimineață lucrul, protestând pașnic pe holurile instituției. Finanțiștii spun că dacă se va menține varianta actuală, salariile din sistem vor scădea dramatic.

  Va exista un singur salariu minim pe economie şi în privat şi la stat, conform planurilor guvernării social-democrate. Noua lege a salarizării unitare se vehiculează că va intra în vigoare de la 1 iulie 2017.

  Ca principiu general, raportul dintre salariul de bază minim și cel maxim în sectorul bugetar se va reduce la 1 la 12 (față de 1 la 15, cât este în prezent). „Prin această măsură, salariile de bază aflate la baza piramidei salariale vor înregistra o creştere accentuată , în jur de 100%, această creştere fiind din ce în ce mai mică pentru salariile aflate în partea superioară a piramidei salariale”, se arată în proiectul de lege.

  UPDATE – Greva angajaților AJFP a durat aproximativ o oră, de la 8:30 până la 9:30, dar au anunțat că dacă nu se va schimba legea salarizării în favoarea lor, protestele vor continua, deocamdată neprecizând când și cât timp.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.