marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  O nouă grevă spontană la Finanțe

  de Special Arad | 15 mai 2017, 9:20 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Angajații Administrației Finanțelor Publice Arad au început o nouă grevă spontană, în această dimineață, pentru a-și exprima nemulțumirea față de Legea Salarizării Unitare.

  Angajații sunt de părere că legea respectivă va afecta funcționarii fiscului din toată țara, căci vor avea salarii cu mult mai mici decât ale celor din aparatul central al ministerului de finanțe sau al ANAF.

  La fel ca în data de 2 mai, zeci de salariați ai Administrației Finanțelor Publice din Arad au întrerupt și în această dimineață lucrul, protestând pașnic pe holurile instituției, în speranța că astfel se va lua atitudine în ce privește Legea Salarizării Unitare.

  La protest participă salariați din toate județele țării, inclusiv municipiul București, aceștia solicitând Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice, etc).

  Acțiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanșate de salariați și se pot întinde pe o perioadă nedetarminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

  Salariații Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare.

  Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale.

  Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităților în a găsi soluții i-a determinat pe salariați să reacționeze necontrolat.

  O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.