Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a aniversat 157 de ani de la nașterea lui Vasile Goldiș

  de Special Arad | 26 November 2019, 8:18 AM | Educaţie

  0

  Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prin Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”, a aniversat, luni, 25.11.2019, la inițiativa doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, 157 de ani de la nașterea marelui patriot român Vasile Goldiș.

  La eveniment, care s-a desfășurat în Sala Unirii „Vasile Goldiș” din cadrul Muzeului, au participat cadre didactice, elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi, și au fost prezentate lucrări științifice dintre care amintim „Arădeni care au scris istoria: Delegația Ineului la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, 1 Decembrie 1918”; „Vasile Goldiș – părinte al patriei”; Muzeul Memorial „Vasile Goldiș”.

  Amintim faptul că, președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” – Muzeului Memorial Universtar „Vasile Goldiş” din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării şi promovării memoriei evenimentelor şi participanților la înfăptuirea unităţii naționale şi a statului român modern, contribuind la apărarea şi perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.

  Fondatorul Muzeului Memorial „Vasile Goldiş” este regretatul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedinte şi rector fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, cel care an de an a cinstit memoria lui Vasile Goldiş.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.