Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

  de Special Arad | 19 februarie 2019, 8:15 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  (foto: captură video Digi24)

  Vecinii noştri maghiari se apropie cu autostrada de graniţa României, dar nu prea au la ce să se lege. Autorităţile de la noi fac eforturi mari să reînceapă lucrările pe o porţiune de cinci kilometri de la frontieră. Vor neapărat să inaugureze tronsonul anul acesta, potrivit Digi24.ro.

  La aproape 15 ani de la începutul lucrărilor pentru Autostrada Transilvania, se pregăteşte din nou şantierul pentru o bucată puţin mai mare de cinci kilometri, între Biharia şi Vama Borş. Cinci kilometri şi 350 de metri de şosea rapidă vor costa 29 de milioane de euro.

  În zonă au fost mobilizate mai multe utilaje. Acestea nivelează terenul şi pregătesc spaţiul unde vor fi depozitate materialele de construcţie.

  Segmentul de cinci kilometri de la graniţă trebuia construit împreună cu altele, de compania americană Bechtel, dar după rezilierea contractului, statul i-a ales pe spaniolii de la Corsan. După un an au renunţat însă la lucrări. Autorităţile au scos din nou la licitaţie şantierul anul trecut, iar segmentul din Bihor a fost atribuit firmei unui om de afaceri din Oradea. Acum, autorităţile au impus un termen clar.

  Beniamin Rus – patronul firmei de construcţii: „Noi am primit un mesaj din partea companiei (CNAIR – n.r.) şi a ministerului (Transporturilor – n.r.) că ar trebui să îl finalizăm anul acesta”.

  Lucrările la porţiunea de autostradă de la graniţă ar trebui să începă cel târziu în aprilie, dacă sunt gata toate avizele.

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.