Ungurii de la MOL vor explora și exploata… inclusiv petrolul de la Adea

  de Special Arad | 20 October 2015, 9:09 AM | Chişineu Criş | Mişca | Știri Arad

  2

  Mai este petrol în Câmpia de Vest… După acordul (cu clauze secrete… conform legii) pe care Guvernul Ponta l-a semnat încă de la începutul mandatului – in decembrie 2012 au fost demarate primele operatiuni  în perimetrul EX – 6 CURTICI, faptul stârnind proteste din partea organizațiilor de mediu și a localnicilor care acuză compania ungară că vrea sa sa exploreze si sa exploateze gaze de șist -, a venit și rândul perimetrului EX – 5 ADEA .

  Iată Hotărârea de Guvern nr. 835/2015 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 5 ADEA, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu Societatea Comercială „Expert Petroleum” – S.R.L. – în vigoare de la 13.10.2015, așa cum apare ea pe site-ul Lege5.ro.

  Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Art. 1.

  Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 5 ADEA, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu Societatea Comercială „Expert Petroleum” – S.R.L., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

  *) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

  Art. 2.

  Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 5 ADEA, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.

  PRIM-MINISTRU
  VICTOR-VIOREL PONTA

  Contrasemnează:
  Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
  Gheorghe Duţu
  Ministrul energiei, întreprinderilor mici şi mijlocii
  şi mediului de afaceri,
  Andrei Dominic Gerea
  Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
  Graţiela Leocadia Gavrilescu
  Ministrul finanţelor publice,
  Eugen Orlando Teodorovici

  Foto: romania-insider

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa-i mânce pulpa, toți idioții care l-au votat. Eu nu am facut-o. Ticălosul plagiator a înstrăinat tot ce a mai rămas din resursele naturale din Ro. La fel a facut si in oct 2014, când trebuia sa renegocieze cotele de redevența pt OMV. Da, cotele alea de rahat stabilite in 2004 de puscariasul Nastase. Ce a facut Ponta? Romanul mândru? S-a pisat pe Romania si pe procentul pe care trebuie sa-l încaseze Romania din profitul OMV?! Asa ca, asta e! Furcile, topoarele si marș in morții mamelor voastre de unguri la Balaton! Explorați acolo cât vreți cotețelor!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.