sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Candidatura lui Iohannis la șefia NATO, privită favorabil de Ungaria. „Nu-l vom sprijini pe Mark Rutte”

  de - | 16 martie 2024, 8:57 PM | Internaţional

  0

  Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că este îmbucurător faptul că Europa Centrală are, în sfârşit, un candidat pentru funcţia de secretar general al NATO și că olandezul Mark Rutte nu va primi votul țării sale, relatează agenția de presă Agerpres, citată de Libertatea.

  „Eu aşa cred că astăzi rezultatul alegerii secretarului general al NATO are aceeaşi şansă ca la Loto 6/49. Eu pot să vă spun două lucruri în ceea ce priveşte poziţia Ungariei. Noi, sigur, nu o să sprijinim candidatura lui Mark Rutte. Nu-l vom sprijini! Totodată, ne bucurăm că în sfârşit avem un candidat din Europa Centrală. NATO niciodată anterior nu a avut un candidat din Europa Centrală, acum avem un candidat şi asta este o veste bună. Ce va ieşi, care va fi rezultatul încă nu ştim”, a spus Peter Szijjarto.

  Șeful diplomației maghiare a precizat că Mark Rutte „nu se poate baza pe sprijinul Ungariei”, după ce acesta a declarat anterior că Ungaria „trebuie îngenuncheată”.

  Klaus Iohannis a anunțat oficial, în această săptămână, că intră în competiția pentru funcția de secretar general al NATO.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.