duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ungaria nu susține noile sancțiuni UE împotriva Rusiei

  de Special Arad | 6 mai 2022, 11:56 AM | Internaţional

  0

  Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală – care include un embargo asupra importurilor de țiței – a declarat vineri Viktor Orban, premierul de la Budapesta, la un post de radio, potrivit Reuters.

  Viktor Orban a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei, potrivit sursei citate.

  Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

  Orban a declarat la postul de radio de stat că Ungaria ar avea nevoie de 5 ani și investiții uriașe în rafinării și conducte de transport pentru a putea transforma sistemul său energetic actual, care se bazează în proporție de 65% pe petrolul rusesc.

  Știm exact de ce avem nevoie, în primul ne trebuie cinci ani pentru a finaliza întregul proces… un an, un an și jumătate nu ne ajung la nimic”, a spus premierul ungar, adăugând că vor fi necesare investiții imense în rafinării și sistemul de transport pentru a putea importa petrol din afara Rusiei.

  El a adus în discuție dacă ar fi înțelept să se facă astfel de investiții, cu rezultate peste 4-5 ani, în condițiile în care războiul din Ungaria are loc acum.

  Orban a mai spus că Ungaria așteaptă o nouă propunere de sancțiuni din partea Comisiei Europene.

  Nu vreau să să ne opunem UE, ci să cooperăm… dar acest lucru este posibil dacă (UE) ia în calcul și interesele noastre.”

  Citește continuarea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.