joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi, la Festivalul Underground: patru spectacole de teatru și filme prezentate în premieră, inclusiv cele realizate la Arad, în cadrul workshopului

  de Tomck@t | 8 iunie 2024, 11:35 AM | Cultură | Film

  0

  Astăzi, în penultima zi a Festivalului Underground, programul include patru spectacole de teatru, jucate la Teatrul de Marionete, la Indagrara, Agora și Club Flex. Vor fi două spectacole din străinătate. Tot astăzi, debutează și secțiunea de film a festivalului.

  Primul spectacol de teatru de azi este adus la Arad din Germania, de Freiburger Schauspielschule / Experimentalbühne im E-Werk, „Sonata Strindberg / Die Strindberg Sonate” de Grete Linz, la ora 17:00, la Teatrul de Marionete.

  La aceeași oră, în hala părăsită a fostei fabrici Indagrara, va începe spectacolul „Silent Cehov”, adus la Arad de Asociația Artes din Iași.

  La ora 19, la fostul Galleria Mall, trupa Insectotròpics din Spania va prezenta spectacolul „La Caputxeta Galàctica” (reinterpretarea poveștii „Scufița Roșie” de frații Grimm), iar de la ora 22, în Club Flex de pe strada Unirii va avea loc spectacolul „Sunt aici”, adus la Arad de Asociația Risc Cultural.

  Tot de la ora 19, la Cinema Arta (cu intrare gratuită), debutează selecția de filme a festivalului. În perioada 5 – 7 iunie, participanții la workshopul „ARAD. Platou de cinema”, coordonat de către regizoarea născută la Arad Carmen Lidia Vidu și regizorul Julien Javions (implicat în producția serialului ProTV „State de România” și în mai multe workshopuri de regie în țară). Arădenii vor putea viziona filmele realizate la Arad de către participanții la workshop.

  La ora 21, tot la Cinema Arta, va fi proiectat în premieră filmul „Weekend de vis” al regizorului, scenaristului și actorului Ovidiu Georgescu (cunoscut pentru filme precum „Revanșa”, „Șantaj” sau „Duelul” – ca actor și „3 Păzește”, „Ultimul Zburător” și „Dirijorul tăcerilor” – ca regizor).

  PROGRAMUL ZILEI DE SÂMBĂTĂ, 8 IUNIE:

  •  Teatrul de Marionete – ora 17:00 

  Die Strindberg Sonate – produs de Freiburger Schauspielschule / Experimentalbühne im E-Werk (14+) / 75 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  Distributia: Simon Frädrich, Lennart Katz, Lissy Blume, Marie-Charlotte Bonfiglio / Concept, regie si scenografie: Grete Linz / Lumini: Lennart Katz.

  •  Indagrara Calea Aurel Vlaicu nr 274 (curtea interioară) – ora 17:00 

  Silent Cehov – produs de Asociația ARTES (16+) / 120 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  •  Agora (fostul mall Galeria) – ora 19:00 

  La Caputxeta Galàctica – produs de Insectotròpics (16+) / 45 minute

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  •  Cinema Arta –  ora 19:00

  Gala de vizionare a filmelor realizate în cadrul workshopului coordoonat de Carmen Lidia Vidu si Julien Javions și decernare a premiilor.

  Intrare liberă.

  •  Cinema Arta –  ora 21:00

  Premieră: „Weekend de vis”  – regia: Ovidiu Georgescu

  Intrare liberă.

  •  Club Flex – ora 22:00 

  Sunt aici – produs de Asociația Risc Cultural / 50 minute

  (concept/ regie/ coregrafie: Gloria Mihail și Iarina Zidaru / text: Iarina Zidaru și Gloria Mihail / sound & light design: Emy Guran)

  Bilet: 30 lei, disponibil online pe eventbook.ro sau la fața locului.

  PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI UNDERGROUND, AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.