sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un vasluian care trebuia să fie în izolare a fost prins la PTF Nădlac 1

  de Special Arad | 29 ianuarie 2022, 2:25 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat.Joi dimineața, în jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vaslui, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, cu scopul de a intra pe teritoriul României. După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2 și conform prevederilor legale, acesta trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat chiar de el în județul Vaslui.

  Ce s-a întâmplat? Bărbatul s-a prezentat la un centru de testare din Arad, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Cehia. După câteva ore a primit și rezultatul care confirma infectarea cu SARS Cov2 fapt ce l-a determinat să se întoarcă în România având în vedere adresa declarată pentru perioada de izolare. Mai mult, bărbatul era convins că pentru nerespectarea perioadei de izolare va fi sancționat contravențional.

  Astfel, reprezentantul DSP a sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.
  Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.
  Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.