miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un tricou, uniforma obligatorie la o școală din Oradea. Achiziția, fără bon fiscal

  de - | 17 noiembrie 2022, 8:48 AM | Regional

  0

  Indiferent că este iarnă sau vară, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 16 din Oradea vor trebui să poarte un tricou cu însemnele unităţii de învăţământ.

  Conducerea şcolii a luat decizia să impună un anumit model de tricou, cu însemnele şcolii, drept uniformă obligatorie, stârnind nemulţumirea unor părinţi.

  „Cine a mai auzit ca un simplu tricou cu mânecă scurtă să fie uniforma obligatorie a şcolii? Vine iarna, eu trebuie să trimit copilul în tricou la şcoală sau să-i dau tricoul peste pulover”, a reclamat BIHOREANULUI un tătic nemulţumit.

  Bărbatul spune că ar fi fost de-acord cu o uniformă completă, care să cuprindă şi obiecte de vestimentaţie adaptate anotimpurilor, dar şcoala nu a consultat părinţii înainte de a lua decizia. „Am fost informaţi doar că săptămâna asta trebuie să ducem copiii în sala de sport, după-amiaza, să li se ia măsurile şi să dăm comanda pentru câte tricouri vrem”, a mai spus acesta.

  Costul unui tricou este de 40 de lei, dar ce l-a revoltat mai mult pe părintele reclamant a fost că nici n-a primit un bon fiscal pentru achiziţia făcută. „Firma la care a comandat şcoala tricourile a venit în sala de sport cu o cutie de carton, în care strângea banii, fără casă de marcat. Am plătit pentru tricouri şi n-am primit bon fiscal. Totul se face nefiscalizat şi cred că ANAF ar trebui să ştie asta”, a precizat bărbatul.

  BIHOREANUL a încercat să obţină explicaţii de la directorul şcolii, Cristian Bugle, însă acesta a refuzat să răspundă apelurilor telefonice iniţiate în zile diferite şi nu a reacţionat nici la SMS-ul trimis de reporter.

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.