Un sportiv francez a strigat „Allahu akbar” şi a dedicat victoria unor terorişti

  de - | 23 April 2016, 5:32 PM | Sport

  2

  Luptătorul francez de MMA Magomed Guekhaiev a şocat recent spectatorii prezenţi la Fight Night, un eveniment sportiv organizat la Casino de Montreux din Elveţia, când a strigat în ring „Allahu akbar”.

  Nouă confruntări au fost programate în cadrul competiţiei. La capătul celei de-a patra lupte, Magomed Guekhaiev a luat microfonul şi a strigat „Allahu akbar”. Câteva minute mai târziu, publicul a reacţionat, începând să-l huiduie pe luptător, scriu cei de la B1.

  De asemenea, după ce i-a mulţumit antrenorului său, Guekhaiev a dedicat victoria din ring fraţilor săi din Toulouse şi din lume, lui Mohamed şi Salah, după cum a declarat, pentru L’Essentiel, o persaonă prezentă la eveniment.

   4906905_6_6a94_le-combattant-de-mma-magomed-guekhaiev-a-ete_c682c47ea1c1105b77cf6c8ed2bdd5df

  Aceasta a precizat totodată că, în mod clar, luptătorul a făcut referire la teroriştii Mohamed Merah şi Salah Abdeslam.

  După controversele stârnite de reacţia sportivului, o replică a venit şi din partea organizatorului evenimentului.

  ”În contextul actual, nu a fost una dintre cele mai bune idei. (…) Dacă un luptător care are svastica tatuată confundă  ”Salam aleykoum” (Pacea fie cu voi – n.r.) cu prenumele a doi terorişti, nu putem face nimic”, a declarat Jean-François Collet.

  sursa: www.gandul.info

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.