sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Atac la o moschee din Londra! Cel puțin o persoană a murit

  de Special Arad | 19 iunie 2017, 8:21 AM | Internaţional

  0

  Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite după ce o maşină a lovit un grup de pietoni în apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra, potrivit presei britanice. Răniţii au fost duşi la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului. Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.
  Martori citaţi de ABC News spun că în duba albă ce a intrat în mulţime se aflau trei persoane, dintre care două ar fi fugit. Informaţia nu a fost confirmată oficial. Ofiţerii au fost chemaţi să intervină în jurul orei locale 0.20 (2.20 ora României) şi se află încă la faţa locului.

  Primarul Londrei, Sadiq Khan, a confirmat că serviciile de urgenţă intervin la un “incident major” în zona Finsbury Park. Şi premierul Theresa May a vorbit despre un „incident îngrozitor”. „Toate gândurile mele sunt alături de cei care au fost răniţi, de cei apropiaţi lor şi de serviciile de urgenţă de la faţa locului”. Incidentul a avut loc în apropiere de circumscripţia liderului laburist Jeremy Corbyn, Islington. El şi-a exprimat „şocul” pe Twitter. “Sunt complet şocat de incidentul de la Finsbury Park, din această noapte (duminică – n.r.). Am luat legătura cu moscheile, poliţia şi Consiliul Islington privind acest incident. Gândurile mele sunt alături de cei (răniţi – n.r.) şi de comunitatea afectată de acest eveniment îngrozitor”, a scris el pe reţeaua de socializare.

  Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anunţat că autovehiculul a călcat „intenţionat” credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de noapte, după ce postul Ramadanului. Serviciul de Ambulanţă a anunţat că a trimis „mai multe resurse” la faţa locului.

  Clipuri publicate online după incident arată scene de haos, în care oamenii încearcă să îi ajute pe cei răniţi. Un martor ocular a povestit cum a fost nevoit să sară din faţa maşinii. „A intrat în noi toţi. Erau mulţi oameni”, a spus bărbatul, care se afla în grupul de persoane lovit. „Am fost şocat, şocat, şocat. Erau cadavre în jurul meu”, a adăugat el. Un alt martor, care locuieşte într-un apartament de pe strada Seven Sisters, a declarat pentru BBC că a văzut oameni „ţipând şi strigând”. „Toată lumea striga ’o maşină a lovir oamenii’”, spune femeia.

  „Îngrozitor de privit, ofiţeri făcând masaj cardiac oamenilor de pe jos, încercând cu disperare să îi salveze. Sper că au reuşit”, a scris Cynthia Vanzella pe Twitter. Incidentul vine după două atacuri comise anul acesta la Londra, în care pietoni au fost loviţi de vehicule. Primul a avut loc la Parlament, în martie, iar al doilea în urmă cu două săptămâni, pe London Bridge. Ambele au fost comise de islamişti.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.