marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un singur pat disponibil pe Secția Terapie Intensivă din Arad! Situația este alarmantă la nivelul întregii țări

  de Special Arad | 20 septembrie 2021, 3:57 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  (foto: Foto cu rol ilustrativ)

  După ce câteva luni lumea s-a relaxat, aparent, virusul pune din nou stăpânire pe întreaga țară. În tot acest timp tot mai multe persoane sunt infectate, unele în stare extrem de gravă. Astfel, revenim la o problemă pe care România o are încă de la primul val de infectări. Lipsa paturilor din Secțiile ATI.

  În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

  Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.). De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

  În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

  Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

  Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare„, transmit reprezentanții CNSU.

  Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  Arad – 1
  Brașov -5
  Constanța – 1
  Iași – 3
  Sibiu – 3
  Tulcea – 5
  Vaslui – 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.