Un pas mare pentru Via Carmina!

  de Special Arad | 8 noiembrie 2018, 8:37 AM | Advertorial | Topic special

  2

  La începutul lunii octombrie, Via Carmina a anunțat, în premieră, succesul în negocierea dintre părți pentru a face posibilă construcția unei intersecții la intrarea în cartierul situat la ieșire din Arad spre Vladimirescu. Prin acest proiect, Via Carmina a devenit astfel primul dezvoltator care construiește în regie proprie o intersecție publică în Arad, oferind și un model de dezvoltare urbană în care inițiativa privată depășeste activitatea publică.

  Vă reamintim că Via Carmina beneficiază de acces în cartier direct din DN 7, dar dezvoltatorul a dorit realizarea unei intersecții moderne, un proiect care a fost mulți ani blocat, deși a existat mereu finanțare din partea dezvoltatorului.

  Astăzi, avem vești bune de la Via Carmina și locatarii cartierului care pot, în sfârșit, să aștepte modernizarea accesului în cartier la începutul anului viitor.

  Am aflat că dezvoltatorul a achiziționat din fonduri proprii un teren vecin cu suma de 60.000 euro pentru a accelera dezvoltarea proiectului, deși această intersecție va deservi și cartierele învecinate. Pe de altă parte, Primăria Vladimirescu a oferit acordul pentru folosirea unei alte suprafețe de teren necesare pentru construcția intersecției moderne, cu benzi de decelerare.

  Din declarațiile dezvoltatorului, pentru a avea undă verde, mai rămân aprobările de la CNADR care au promis că vor prioritiza acest proiect.  

  „Vreau să mulțumim tuturor celor care susțin acest proiect public.

  Mulțumim proprietarului terenului vecin care a fost de acord șă ne vândă o parte din teren, dar vreau să mulțumim în mod special Primăriei Vladimirescu pentru acordul de folosință asupra unei alte parcele care va fi transformată în intersecție.

  Noi suntem cei mai încântați de acest progres, este un obiectiv realizat, chiar un vis împlinit, după mulți ani de negocieri cu toți actorii, atât cei privați cât și cei publici. 

  Chiar dacă nu a fost ușor pentru noi, iar clienții noștri au trebuit să aștepte după acest proiect, astăzi, putem să le oferim o certitudine că Via Carmina a devenit nu doar cel mai mare cartier de case noi din Arad, dar și cartierul care va avea cel mai modern acces, cu norme ridicate de siguranță. Și nu ne oprim aici. În continuare avem pe agendă aducerea în cartier a unor servicii noi, care să contureze și mai mult ideea și misiunea noastră: Cartierul arădean cu cele mai înalte standarde de locuit”, au declarat ieri oficialii Via Carmina.

  O altă veste bună este promisiunea Primăriei Vladimirescu legată de cofinanțarea cu până la 40.000 euro a amenăjarii ulterioare a intersecției, alături de dezvoltatorul Via Carmina. Această amenajare va cuprinde mobilier urban, spații naturale și construcția unei stații de tramvai.

  Sperăm ca în viitor să vedem și alte inițiative private din partea altor dezvoltatori sau companii pentru a crește standardele în acest oraș. Investițiile în oameni vor fi tot timpul apreciate, mai ales dacă vin din mediul privat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.