vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost sfințită piatra de temelie pentru paraclisul arhiepiscopal din cartierul Via Carmina

  de Special Arad | 28 aprilie 2024, 10:58 AM | Știri Arad

  0

  (foto: grasulcetatii.ro)

  Comunicat Arhiepiscopia Aradului: Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Emilian Crișanul, au sfințit în Ajunul Floriilor piatra de temelie pentru Paraclisul Arhiepiscopal din Cartierul Via Carmina din Vladimirescu.

  În tinda serii de Florii, cei doi Ierarhi au fost întâmpinați de credincioși, preoți și diaconi, cu bucurie, flori și pâine cu sare, deschizând astfel calea unui moment cu o încărcătură duhovnicească deosebită. Deosebită, pentru că, prin slujba de sfințire a pietrei de temelie, comunitatea a dăruit lui Dumnezeu, în mijlocul ei, un loc de sfințire și preaslăvire a Numelui Său.

  Un loc care, de astăzi, și-a deschis nevăzut brațele pentru a deveni casa lui Dumnezeu și poartă a Cerului.

  Un loc care, cu timpul, va deveni martorul bucuriilor, dorurilor și încercărilor tuturor celor care îi vor trece pragul.

  „Suntem într-un moment deosebit nu numai pentru această localitate, ci și pentru Eparhia întreagă. Mulțumim Bunului Dumnezeu că am ajuns acest moment, într-un loc cinstit și prin denumirea pe care o are, gândindu-ne la tot ceea ce este frumos și înălțător, ca și o cale spre cele de împlinit în adâncul cugetelor noastre. Astăzi am inaugurat o etapă viitoare, nu numai pentru zidirea bisericii, ci și pentru casele care se vor înălța aici, de data aceasta cu binecuvântarea Casei lui Dumnezeu, care este Biserica. În cărămizile, în pietrele bisericii suntem reprezentați fiecare dintre noi. Ne-am rugat nu numai pentru binecuvântarea unui început de lucrare, ci și pentru jertfa făcută de cei care au plecat și cei care sunt, incluzând totodată și generația care urmează și care se va bucura de acest loc de închinăciune. Noi am pus astăzi temeiul pentru jertfelnic. Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca Părintele Paroh și credincioșii să aibă parte de binecuvântarea Cerului, pentru ca lucrurile să meargă așa cum ne dorim cu toții.”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

  În cadrul evenimentului de la Vladimirescu, în semn de recunoștință pentru cel care și-a dorit și a propus construirea acestui nou lăcaș de închinare, fostul primar Ioan Crișan, care nu a mai prins timpul pământesc al acestei zile, s-a săvârșit și o slujbă de pomenire, și pentru că piatra de temelie a fost pusă în Ajunul Intrării Domnului în Ierusalim, s-au sfințit și ramurile de salcie care să ducă veste Floriilor la casele celor care au ales să fie părtași momentului istoric de la Vladimirescu.

  „Este un moment Sfânt din viața Eparhiei și a comunității din Vladimirescu. Ne aducem aminte de domnul primar Ioan Crișan, trecut la cele veșnice, care și-a dorit binecuvântarea începerii unei biserici în acest cartier, care să fie spre folosul credincioșilor și spre slava lui Dumnezeu. Deși nu a trăit ca să participe la acest moment, se bucură astăzi prin familia sa și mulțumește Preasfintei Treimi că se pune început acestei lucrări pe care și-a dorit-o din toată inima. L-am pomenit, ca Dumnezeu să îl așeze cu Drepții și Sfinții Săi și să ajute de acolo, cu rugăciunea sa, ctitorii acestei biserici. 

  În Biserica noastră, astăzi, în Ajunul Floriilor, se organizează pelerinaje. Și noi, venind aici, considerăm că participăm la un pelerinaj de Florii. Vom purta imediat ramuri de salcii sfințite în mâini și Îl vom întâmpina cu sufletul pe Mântuitorul Iisus Hristos, care permanent dorește să intre și să binecuvânteze viața noastră.  Dumnezeu să primească rugăciunile și să întărească pe ctitori, pe cei care vor construi biserica aceasta, iar noi să așezăm la temelia ei și o rugăciune, și o cărămidă. Intrarea Mântuitorului în Ierusalim să fie și intrarea noastră într-o nouă etapă a vieții.”a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. 

  La rândul său, Părintele Paroh Marinel Năsui a mulțumit Ierarhilor, soborului de preoți și diaconi, ctitorilor, autorităților locale și credincioșilor prezenți pentru împreuna-rugăciune, jertfă și binecuvântare în acest moment binecuvântat de început al înălțării unei noi Case lui Dumnezeu.

  27 aprilie 2024, Paraclisul Arhiepiscopal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Ierarh Nicolae” s-a văzut scris, și scris va rămâne pentru veșnicie, pe Crucea înălțată spre Cerul albastru minunat de senin și statornicită pe pământ ca mărturie a pietrei de temelie pe care Ierarhii, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi, au așezat-o ca bun început viitorului lăcaș de închinare, de unde credincioșii din Via Carmina, păstoriți de Părintele Marinel Năsui, își vor înălța rugăciunile spre Dumnezeu.

   

  Citește și: Arhiepiscopia vrea să construiască încă o biserică la Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.