duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou instrument la dispoziția studenților medicinişti

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 4:05 PM | Educaţie

  0

  Studenţii de la Facultatea de Medicină din cadrul UVVG au acces la platforma de e-learning „AMBOSS”.

  La inițiativa doamnei prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rector UVVG, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a încheiat cu AMBOSS GmbH Germania un contract care permite accesul autorizat al studenților din anii IV, V și VI ai Facultății de Medicină la platforma de e-learning „AMBOSS”.

  Societatea AMBOSS GmbH este lider în domeniul pregătirii medicale online, platforma pe care a dezvoltat-o găzduind peste 5400 de studii de caz, baze de date de teste clinice, dar și planuri de studii, fapt ce permite realizarea de rapoarte și analize care să poată îmbunătăți procesul de învățare.

  Această nouă colaborare se înscrie în demersurile constante ale conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad de a pregăti viitorii medici la standarde europene și internaționale atât la nivel teoretic, cât și din punct de vedere al practicilor medicale.

  Accesul la platforma „AMBOSS” permite consultarea întrebărilor practice tip grilă și studiul cunoștințelor medicale cu ajutorul materialelor de studiu interconectate. Numeroasele teste practice care se regăsesc pe această platformă sunt susținute de o bogată bază de date ce conține articole clinice și publicații din domeniu. Studenții de la specializările Medicină (în limba română), Medicină (în limba engleză) și Medicină (în limba franceză) din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad vor avea posibilitatea să acceseze această platformă, atât pentru pregătirea examenelor semestriale, cât și pentru pregătirea examenelor de rezidențiat.

  Pe lângă accesul liber la bibliotecile noastre, dar şi la alte baze de date unde avem abonament, precum Platforma Biomap sau Anelis Plus, acest nou instrument va permite studenților Facultăţii de Medicină să se familiarizeze cu modalitățile de a se furniza servicii medicale online, un subiect din ce în ce mai des dezbătut în lumea medicală fiind telemedicina și modalitățile prin care se pot oferi servicii medicale de calitate” – spune prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.