marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou focar de pestă porcină, depistat în Timiș

  de - | 7 decembrie 2022, 8:24 AM | Regional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  A fost depistat un nou focar de pestă porcină africană la mai puțin de 50 de kilometri de Timișoara, potrivit opiniatimisoarei.ro. Aceasta a fost depistată într-o gospodărie din comuna Lenauheim,iunde 2 porci urmează să fie ucisi și incinerați.

  „După confirmarea Pestei Porcine Africane a fost convocată ședința cu toți membrii CLCB, în urma căreia s-a votat emiterea Hotărârii nr. 19/06.12.2022 de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmarii bolii PPA la porcii domestici din exploatatia nonprofesională din localitatea Lenauheim, județul Timiș.
  Au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere de 3 și respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană și anume:
  Zona de protectie (0-3 km) – localitatea Lenauheim
  Zona de supraveghere(3-10 km) -urmatoarele localitati: IECEA MARE ,IECEA MICĂ, UIHEI ,SANDRA, BULGĂRUȘ, GOTTLOB și GRABAȚ, din jud.Timis”, a informat DSV Timiș, potrivit opiniatimisoarei.

  Menționăm că, momentan, pe raza județului Arad nu au fost confirmate cazuri de pestă porcină.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.