Un grup de 8 afgani a încercat să treacă ilegal frontiera pe la Curtici

  de - | 3 noiembrie 2015, 6:50 PM | Curtici | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Curtici – I.T.P.F. Oradea au depistat într-un tren internaţional opt cetăţeni afgani care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.
  În data de 02.11.2015, ora 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar) s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageri într-un tren I.C care circula pe relaţia Bucureşti-Budapesta, 8 persoane (6 bărbaţi şi 2 femei) care nu aveau asupra lor documente de identitate.

  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani (4 adulţi şi 4 minori), cu vârste cuprinse între 2 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a junge într-un stat din vestul
  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.