Un fost șef al secției penale de la Tribunalul Arad s-a cerut și o să fie președinte al Judecătoriei Gurahonț

  de Alin Olteanu | 25 May 2017, 9:16 AM | Gurahonţ | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Știri Arad. Încurcate sunt căile domnului… Florentin Vlad, judecător, fost șef al secției penale din cadrul Tribunalului Arad până în urmă cu șase luni, fiind înlocuit de magistratul Mariana Cioară, și-a exprimat dorința-cerere de a fi detașat la Judecătoria Gurahonț, în calitate de președinte al acestei instanțe. Detașarea, dacă va fi acceptată de Consiliul Superior al Magistraturii, este pentru o perioadă de șase luni, până la organizarea unui concurs.

  Propunerea către CSM a fost făcută de Tribunalul Arad, avizată favorabil de conducerea Curții de Apel Timișoara și însușită de Colegiul de conducere al Tribunalului Arad.

  Astfel, judecătorul Florentin Vlad va fi invitat să susțină interviul în cadrul secției pentru judecători din CSM, urmând ca, dacă va fi acceptat (și o să fie!…), să-și preia noul loc de muncă începând cu data de 1 iunie 2017.

  Funcția de președinte al Judecătoriei Gurahonț este vacantă începând cu data de 15.07.2016 ca urmare a încetării mandatului judecătorului Gheorghe Trif.

  La concursul organizat în perioada 24 martie 2017 – 28 iunie 2017, pentru ocuparea funcțiilor de conducere, s-a înscris judecătorul Adrian Cătălin Pîțu, dar ulterior s-a retras.

  Florentin Vlad a fost în trecut și președinte al Judecătoriei Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca sa vezi. trecut putin pe linie moarta si scos de sub reflector nenea Vlad, după ce a dat de pamant cu dosarul DNA-ului cu politistii de frontiera iar apoi a aparut in convorbirile lui Doru Tica unde se organiza aranjarea dosarului. inca o dovada ca sistemul isi protejeaza pionii. in mod normal trebuia suspendat si cercetat de CSM. cum s-a procedat in alte cazuri. cand colo e pus presedinte la o judecatorie de țară sa judece batai de la birt si grănițuiri. asta ne aminteste de judecatoarea Cotutiu care după ce a fost prinsa cu spaga de doua apartamente din imobilul pe care l-a restituit fostului proprietar, a fost mutată la secția de contencios administrativ. sa nu fim naivi, mizeria e încă mare!! Aptopo: doamna cotutiu intre timp e pensionata bine mersi cu apartamente cu tot.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. probabil urmeaza C.L presedinte la Ineu. nu are el asa spate ca Vlad dar să nu îl lăsăm la greu. acolo poate să și conducă atât de beat cât vrea între Moara cu Noroc și hanul lui Birtuțu. ca a fost si el baiat de comitet la viața lui si a dat tot ce a vrut DIICOTul si DNA-ul. așa funcționează treaba. astfel de oameni sunt ținuți în sistem pt că fiind compromiși vor fi mereu la dispoziția celor care i-au acoperit mereu. Forzza Binomu’ Povestea merge mai departe.

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. problema e ca acesti oameni sunt pastrati in instante. si apoi ajung sa judece dosare importante si sa decida asupra vietii si libertatii altora. unul e prins cu spaga, altul cu betia si scandalul, altul cu minora in pat. Apoi, iertat, trebuie sa intoarca favoarea. si cand apare un dosar mai slab, fara probe sau procedura varza ei inchid ochii si dau ce vrea parchetul. zicandu-si ca sigur a facut ala ceva ca altfel nu il luau. dupa care il condamna ca doar daca a stat in arest preventiv nu o sa il achite ca ar insemna ca a stat inchis degeaba din capul locului. si uite asa functioneaza. cea mai mare mizerie e la sectiile penale. iar procurorii exploateaza asta din plin. si sunt deranjati doar cand nu le convine solutia. Oricate mizerii ies la suprafata, consecintele sunt aproape de zero. (cenzurat de redacție). doar daca te pui cu sistemul ti-o iei. (cenzurat de redacție) trebuiau sa zboare demult. dar daca erau „din gasca“ erau si ei bine mersi protejati.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.