marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Un fost şef al ANAF a fost reţinut de DNA. Și Alinei Bica, fost șef DIICOT, i s-au pus cătușe!

  de - | 1 septembrie 2015, 12:04 PM | Naţional

  0

  Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar de corupţie în care este suspectat de complicitate la dare de mită pentru soluţionarea unui dosar de la DIICOT.

  Dosarul vizează activitatea lui Şerban Pop din perioada în care a fost şef al ANAF în 2012-2013, fiind complice la dare de mită, respectiv suma de 230.000 de euro care a ajuns la conducerea DIICOT pentru soluționarea unui dosar în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. În acelaşi dosar a fost chemată la audieri şi Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT.

  Serban Pop a fost sef al ANAF în perioada 2012-2013, fiind numit de premierul Victor Ponta. El a mai deţinut funcţia de vicepreşedinte al ANAF în 2008, fiind numit de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

  Între 2001 – 2004, Pop a fost directorul de cabinet al fostului ministru de Finanţe Mihai Tănăsescu, după ce între 2000 – 2001 fusese consilier personal al unui secretar de Stat in Ministerul Finantelor.

  UPDATE

  În același dosar a fost reținută și Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.