luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un film despre cel mai celebru hoț român din istoria Ungariei, „Banditul Whisky”, la Cinema Arta

  de Special Arad | 11 iunie 2018, 2:23 PM | Cultură | Film

  0

  Joia aceasta, de la ora 20, ne delectăm la Arta cu un thriller biografic, un heist-movie est-european, o poveste reală savuroasă și amețitoare! Amețeala ne-o provocă Banditul Whisky, ungurul născut în România, care a devenit un fel de Robin Hood modern al societății maghiare și care a strâns PESTE UN MILION DE DOLARI jefuind bănci. Acesta a petrecut 10 ani în pușcărie, iar acum lucrează ca olar, având brandul de ceramică de succes „Banditul Whisky”.

  Filmul se bazează pe „aventurile” reale ale lui Ambrus Attila, născut în anul 1967, în satul Leliceni din județul Harghita, România. La 21 de ani a trecut ilegal granița agățându-se sub un tren, printre roți, iar după ce s-a stabilit în Ungaria, a devenit portarul echipei de hochei pe gheață SC Csíkszereda. A comis primul său furt dintr-o bancă în anul 1993 doar ca să-i impresioneze pe părinții bogați ai prietenei sale. Furturile au continuat și a strâns 142 milioane de forinți, apoi a fost prins, însă a evedat din arest și a mai furat în total încă 196 milioane de forinți. Ultimul său jaf, din 18 octombrie 1999, a fost un record pentru el, reușind să fure 47.300.000 de forinți dintr-o bancă. A primit porecla „banditul whisky” pentru că înainte de fiecare furt a băut un shot de whisky într-o cârciumă din apropierea băncii vizate.

  Regia: Nimród Antal
  Cu: Bence Szalay, Zoltán Schneider, Piroska Móga, Viktor Klem
  Durata: 126 min
  N15 – Nerecomandat sub 15 ani

  ––
  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
  – 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)

  ––
  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.