vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un film de neratat la Cinema Arta, marca Jim Jarmusch!

  de Special Arad | 11 aprilie 2018, 1:54 PM | Cultură | Film

  0

  Duminica aceasta e zi de cinematecă la Cinema Arta! Pe 15 aprilie, de la ora 20, arădenii au ocazia să vadă comedia absolut seducătoare „Night on Earth” (Noapte pe Pământ) a lui Jim Jarmusch. Un film din 1991, cu un scor de 73% din partea criticilor pe Rotten Tomatoes și 91% din partea publicului. Intrarea va fi liberă!

  Printre primele sale producții, filmul reunește cinci povești nocturne din cinci orașe diferite, care explorează relația dintre taximetriști și pasageri. Că ne aflăm în Los Angeles, New York, Paris, Helsinki sau Roma, prin privirea lui Jarmusch urmărim același fir comun al interacțiunilor din taxiurile devenite micro-universuri, unde – la fel ca în „Ghost Dog” sau „Broken Flowers” – regizorul găsește poezia din tristețea oamenilor.

  Filmul a primit premiul pentru imagine la Film Independent Spirit Awards.

  „Night on Earth” este o colecție de cinci episoade (scrise în opt zile) al căror punct comun îl reprezintă relația temporară ce se stabilește între taximetrist și pasager în cinci orașe diferite: Los Angeles, New York, Paris, Roma și Helsinki.

  Regia: Jim Jarmusch
  Cu: Winona Ryder, Roberto Benigni, Matti Pellonpää
  Durata: 129 min
  N15 – nerecomandat sub 15 ani

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.