duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un documentar și o dramă, pe marele ecran de la Arta

  de Special Arad | 16 iunie 2021, 12:11 PM | Cultură | Film

  0

  Comunicat. Proiecţiile în aer liber continuă săptămâna aceasta la Cinema Arta. Documentarul PĂR, realizat de regizorul Florin Iepan împreună cu editorul de imagine Călin Meda, va fi prezentat la cinema Arta-grădina de vară, vineri seara, de la ora 21:45. După proiecție vă invităm la un dialog cu regizorul Florin Iepan. Filmul explorează un spaţiu al memoriei intime, parte a unei culturi alternative care s-a dezvoltat în timpul comunismului din România. Realizatorii filmului folosesc multe imagini de arhivă, multe provenite din arhive private sau de la cine cluburile din Arad sau Timişoara. „Documentarul tratează un fenomen mai puţin cunoscut, rezistenţa prin părul lung faţă de regimul naţional comunist al lui Nicolae Ceauşescu. S-a vorbit de rezistenţa din munţi, de rezistenţa prin cultură, a existat şi o dizidenţă politică, mai modestă, însă a fost o rezistenţă destul de amplă, rezistenţa prin păr, haine, muzică şi atitudinea individuală în raport cu un regim care încerca să ne înregimenteze”, spune Florin Iepan.

  Pentru ziua de sâmbătă, 19 iunie, ora 21:45, vă propunem drama australiană BABYTEETH. Filmul o aduce pe ecranul de la Cinema Arta  pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO – Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. Babyteeth: Prima iubire este filmul câștigător al Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF în anul 2020.

  Accesul la proiecții se face pe baza unei rezervări la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

  Proiecțiile de la cinema Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.