marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un copilaș a fost salvat de medici… cu ciocolată

  de - | 23 decembrie 2017, 8:32 PM | Naţional

  0

  captură video

  Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iași au reuşit să se lupte cu ceva ce părea imposibil. Au salvat cu ciocolată viața unui copil de 4 ani care cântărea doar 7 kilograme, cât are un bebeluș de 9 luni. Cel mic a ajuns în grija lor cu o gravă afecţiune a sistemului digestiv. Acum băieţelul are 11 kilograme şi poftă de mâncare.

  Băieţelul de patru ani a ajuns la spital, în urmă cu șase săptămâni, în stare critică. Atunci cântărea doar 7 kilograme.

  Copilul nu a fost hrănit niciodată cu mâncare solidă, avea stomacul extrem de mic pentru vârsta lui, o infecţie la sistemul digestiv, iar la fel de mic era şi esofagul. Iar tratamentul cu ciocolată l-a ajutat să înghită mai uşor mâncarea.

  „El inițial nici nu mergea. Nici nu putem spune că avea mușchi. Era piele și os . Un schelet. Acum el merge și singur, merge de mânuță, îi place să se plimbe”, spune Ana Maria Roșu, medic rezident Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

  În mai puțin de o lună jumătate, Gabriel a ajuns să aibă 11 kilograme.

  „Ceea ce este un fenomen depășește ceea ce scrie în tratatele de specialitate. El cred că are noroc în viață. Ciocolata neagră, cea care are peste 70 % cacao într-o cantitate în medie de 40 de grame pe zi. Efectul demonstrat știintific este pe o parte că echilibrează flora intestinală, sistemul bacteorologic al intestinului”, spune Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

  Iar pentru acest copil, medicii au devenit și mamă și tată. Familia care l-a neglijat în toţi aceşti patru ani, a uitat de el în spital.

  „Mama a venit, a stat câteva ore cu el, după care a plecat. Mi-a spus că se întoarce următoare săptămână și nu a mai venit. El spune mama la toată lumea”, spune Ana Maria Roșu, medic rezident Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

  În urmă cu câțiva ani, medicii au salvat viața unei fetițe din județul Vaslui, care până la 4 ani a fost hrănită doar cu ceai și pufuleți și avea o greutate de cinci kilograme.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.