Încep lucrările pe drumul Mâsca – Măderat – Arăneag

  de Special Arad | 3 January 2023, 6:26 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  (foto: Google Maps)

  Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a dat ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean Mâsca – Măderat – Arăneag. Lucrările vor începe luni, 9 ianuarie. Drumul are lungimea de 11,6 km. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 36 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 22 de luni, anunță Consiliul Județean Arad într-un comunicat.

  Modernizarea drumului Mâsca – Măderat – Arăneag a primit autorizația de construcție în octombrie 2021.

  Drumul are o importanță strategică în contextul punerii în valoare a zonei de agrement de la Căsoaia, unde Consiliul Județean Arad va aplica pentru un proiect de finanțare în valoare de 3 milioane de euro prin Programul Regional Vest. Consiliul Județean va construi la Căsoaia un observator în Parcul de sculptură, 8 pavilioane în tabără, o nouă clădire administrativă, teren de tiroliană și exatlon, se va amenaja parcul și locuri noi de parcare. De asemenea, vor avea loc lucrări de protecție/apărări de maluri și versanți.

  „Profităm de vremea bună care permite organizarea de șantier. Chiar dacă temperaturile vor scădea în perioada următoare, constructorul va putea începe săpăturile pentru că ele nu depind de fluctuațiile de temperatură de afară. Am dispus să începem lucrările cât mai rapid ca ele să și poată avansa repede, fiindcă mii de oameni care folosesc acest drum așteaptă de prea mult timp modernizarea sa. Se va conecta cu drumul Arad – Șiria – Pâncota – Buteni și va lega zona de agrement Căsoaia, pe de o parte de municipiul Arad, pe de altă parte de stațiunea Moneasa, cu un drum accesibil. Știu că sunt câteva probleme pe șantierul drumului județean Pâncota-Buteni, dar ele vor fi decontate și reparate de către constructor pe cheltuiala sa și nu vor afecta sub nicio formă calitatea lucrării pe ruta Mâsca – Măderat – Arăneag”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.